Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Rumena zadušljiva vrv

MAY 30 2011

avtor: Klub navijačev

gallianigiallaseravini

Kdo je glavni akter negativnih dogodkov?

Po Sacchijevem Milanu se je mislilo, da ga je nemogoče preseči. Prišel je Fabio Cappelo in osvojil 4 scudette ter v petih letih odigral tri finalne tekme Lige prvakov. Po njegovem odhodu je bilo nemogoče pričakovati boljše rezultate, prišel je Zacheroni in osvojil scudetto z ekipo, ki ni bila niti na nivoju prve četverice. Mislili so da je nemogoče narediti boljše rezultate, nato je prišel Ancelotti in osvojil 2 Ligi Prvakov, 2 Superpokala Evrope, Pokal Italije in klubsko Svetovno prvenstvo. Nato je prišel Seedorf, ki je prevzel najslabši Milan zadnjih 30 let in v drugem delu sezone osvojil več  točk kot Sacchi v svoji prvi sezoni.

Dobro in slabo ne pozna meja. Po lažeh in prodaji Kaka-ja leta 2009, so vsi mislili da smo dosegli dno, potem pa je prišla Ibrahimovića in Thiaga Silve. Po večerji v Arcoreju, kjer so reševali glavo Allegriju, je prišla nato večerja o odpustitvi Gallianija, za katerega ni bilo dovolj niti 100 milijonov €. Kasneje je bila na urniku družinska večerja na kateri je Barbara eksplodirala: »Dovolj je tega, zamenjamo pot!«, toda njen oče je razširil roke in zmajal z glavo: »Ne morem narediti ničesar«. Po sramoti v Sassulou, je družina Berlusconi poskusila s Seedorfom, ki ga je vabila že več kot eno leto. Cilj je bil najti  trenerja, ki bo opravljal svoje delo in delo direktorja: »Pojdi v Milanello, ukazuj in govori le z družino«. Prav to je novi trener tudi storil. Naivna je bila družina Berlusconi in naiven je bil trener. Mala malica, po mesecu dni  neodvisno od rezultatov je imel Seedorf že poln koš »sovražnikov«: »ekipo«, osebje, medije, natakarje hotelov, kuharje, sobno postrežbo in pisce dokumentacije. Vsi skupaj so bili povezani z rumeno vrvjo podobno kravati, ki je dušila črnega moža iz Nizozemske. Lahko bi zmagal tudi vse tekme in popeljal ekipo v Ligo Prvakov, toda njegova usoda je bila znana že isti dan, ko je spustil črnilo na svojo pogodbo.

Vsi so bili povezani skupaj, vsi razen navijačev. Oni so dobro razumeli da so jajca in zajtrk, izostanki treningov, psiholog v omari, nesrečne rezerve na klopi in avtoriteta Seedorfa, ki je bil kriv zato, ker je izpolnjeval ukaze predsednika, ena velika LAŽ. To je bila zadnja farsa, ki je ponižala še eno ikono zgodovine Milana. Zadavljen je bil že prvi dan, ko je vstopil v Milanello. Tako kot so ga davile umetne govorice o vrnitvi Ancelottija, pogajanju s trenerjem Seville, ali pa tistim od Benfice, ali pa tistim od… »On stane manj«, to so bile vse laži. Na takšen način se Fininvest ni mogel izogniti razrešitvi Seedorfa. So pa njegovega predhodnika Allegrija večkrat rešili za voljo likvidacije in bremena pogodbe njegovega naslednika.

Zgodbo Milana sedaj že več časa pišejo komercialisti, natakarji, trgovci, valeji parkirišča, kuharji,… Vsekakor je Berluconi mentalno in fizično zaseden na drugih frontah, kjer se ukvarja z drugimi porazi. Primoran pa je piti laži o trenerju, ki ga izbral. Njegovo hčer duši nekdo, ki se obnaša kot lastnik kluba, toda to ni. Ista rumena vrv, ki je zadušila Seedorfa, bo sedaj vlekla Pippa Inzaghija. Ponujajo mu trenersko mesto in normalno je, da ga bo sprejel. Preden ga obtožujete egoizma, prej dobro premislite, pa čeprav je italijanski nacionalni šport biti »gej« z ritjo nekoga drugega.

V zadnjih 28ih letih so mnogi mislili da Milan ne more več preseči samega sebe, vendar toda ne zgleda tako nemogoče, ne v dobrem in ne v slabem. S to žalostno resnico se začenja še eno poletje strasti na boljšem trgu. Bolj ali majn na isti strogi način: brez odškodnine.

prjatla

AVTOR ČLANKA: Luca Serafini

Za vas smo kolumno prevedeli in uredili v Klubu navijačev AC Milan Slovenija.