Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: Parma- AC Milan

SEP 13 2014

avtor: Klub navijačev

parma milan

Nedelja 14. septembra ob 20:45

Parma - AC Milan

 

SlikaSlika
Datum in čas tekme: 14.9.2014 ob 20:45.
Prizorišče: Ennio Tardini, Parma (kapaciteta: 22.885)
Slika
Trenerja:

 

Slika
Roberto Donadoni

 

Slika
Filippo Inzaghi

Predogled obeh ekip:
Parma
Parma se je v lanski sezoni uvrstila na 6. Mesto in ulovila kvalifikacije za Europa League. Kljub izpolnjenim ciljem in odličnem rezultatu, pa niso prejeli evropske licence in tako so morali prepustiti »evropsko« mesto Torinu. Lastnik in predsednik Ghirardi je bil besen in takoj napovedal odstop ter dokončen umik iz nogometnega sveta. Kot kaže se je na koncu le omehčal in nedavno spet prevzel svojo staro funkcijo. Zanimiva zgodba letošnjega prestopnega roka med Milanom in Parmo je bil tudi neuspeli prestop Biabiany-ja v vrste Milana. Na zadnji dan mercata je bilo že vse dogovorjeno, nato pa je Zaccardo odklonil selitev v Parmo (finančni razlogi) in tako so se Rossoneri »vrgli« na Bonaventuro, ki je prišel tik pred zaključkom prestopnega roka. Hitri Biabiany bo v nedeljo verjetno manjkal, kajti ni še popolnoma pripravljen na tekmovalni ritem. V prvem krogu je sicer Parma presenetljivo izgubila v Ceseni . Tokrat bodo doma na vselej zahtevnem terenu za nasprotnika znova naskakovali tri točke in skušali popravili vtis iz prvega kroga. »Emilliani« bodo največ pričakovali od našega »sovražnika« Cassana ter Belfodila, ki je lani branil barve Interja. Iz klopi bo Milanu ponovno pretil Amauri, ki je že znal zabiti žebelj v krsto rdeče-črnih. V vezi je največja nevarnost »fantasista« Lodi, ki so ga v preteklosti že večkrat pripisovali Milanu. Dodatno mero motivacije bo seveda imel tudi trener Roberto Donadoni. Roberto si je svojo nogometno kariero zgradil prav v Milanu in zmaga bi bilo fenomenalno darilo za njegov nedavni rojstni dan. Parma je na domačih tekmah torej zelo neugoden nasprotnik in tega se bodo skušali držati tudi tokrat.

AC Milan
Navdušenje. To je beseda, ki je v preteklih dneh odmeva v krogih Milana. V upravi, v medijih, med igralci in predvsem med navijači. Zmaga čete Pippa Inzaghija v prvem krogu proti Laziu je dvignila zbito moralo celotnemu klubu, ki je v preteklih letih potreboval prav to: določeno mero navdušenja. Ali je bila prva tekma le preblisk ali pa realnost, bo pokazal že drugi krog in naš novi nasprotnik Parma. Morebitna zmaga bi znova razprla krila evropskemu gigantu, poraz pa bi ponovno udaril na moralo in prikazal tisto sivino, ki smo jo bili deležni v zadnjem težkem obdobju. Dober razlog za optimizem so tudi stalni obiski predsednika Berlusconija v Milanellu. Galliani je napovedal da se bo predsednik oglasil vsak petek. Da se Berlusconi vrača spet v nogomet je razvidno tudi iz nedavnih srečanj med njim Gallianijem in Inzaghijem, ki sta bila v preteklih mesecih večkrat v Arcoreju. To da je Inzaghi »bolan« od nogometa je jasno. V preteklem obdobju pa je predsedniku večkrat pokazal posnetke iz treningov in taktične zamisli, ki se jih učijo na treningih. Berlusconi je bil z videnim zelo zadovoljen in kot kaže resno računa na Inzaghija.
Ves, mogoče tudi pretiran optimizem, pa je v zadnjih dneh presekala novica o poškodbi gležnja El Shaarawyja. Po zadnjih podatkih naj ne bi bilo nič hujšega, toda škoda za ta novi »stop« Faraona, ki bi po odlično odigrani prvi tekmi nesel v drugo še dodatno mero samozavesti ter tako gradil za naprej. Na njegovem mestu lahko torej pričakujemo debi Fernanda Torresa, na krilih pa bo sodeloval s Hondo in Menezom. Vezna linija bo enaka kot proti Laziu (Poli-De Jong-Muntari) v obrambi pa naj bi zaigrali Abate, Alex, Bonera in De Sciglio. Vrata bo seveda zasedel eden izmed junakov zmage proti Laziu: Diego Lopez. Prva postava še ni dodobra »zacementirana«, kajti nekaj možnosti za nastop naj bi bi imela Zapata (Bonera) in novinec Bonaventura (Torres). Vselej težko gostovanje v Parmi bi z novo zmago pripomoglo k novi meri navdušenja in optimizma, ki bi bila predvsem pomembna za naslednji krog, saj v Milano prihaja Stara dama iz Torina. FORZA MILAN!

Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Davide Massa

Prenos:
Slika
-Bet365
-Atdhe
-myp2p