Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Prince napolnil energije za svoj Milan

APR 02 2016

avtor: Kevin Baruca

Kevin-Prince Boateng se z Milanom pripravlja na finalni sprint v zaključek prvenstva. Vezist, ki se je k Milanu vrnil v januarskem prestopnem roku, si je potihoma želel več minutaže in priložnosti za igro, ki pa jih od Siniše Mihajlovića ni dobil. Tekme je več ali manj začenjal na klopi za rezervne igralce in se je moral sprijazniti zgolj z drobtinicami. Na manjšo minutažo od igralčevega pričakovanja je definitivno vplivala njegova fizična pripravljenost, ki ni bila na želeni ravni, kljub temu, da je kar nekaj časa treniral z ekipo v Milanellu in ni izpustil niti enega treninga. V ekskluzivnem interviuju za Premium Sport je dejal, da je sedaj njegova fizična pripravljenost na višjem nivoju: »Vesel sem, da sem tukaj. Na začetku je bilo težko, ampak sedaj sem povsem pripravljen: sem na 110%. Končno odločitev ali bom začel tekme pa sprejema trener. Na meni pa je, da sem vedno pripravljen.«Boateng, ki mu je vprašanja zastavljal Carlo Pelegatti, ni skrival zadovoljstva, da se počasi vrača na želeno raven, čeprav je bilo vse skupaj na začetku vse prej kot lahko: »Ko sem se vrnil k Milanu, nisem igral osem mesecev. Povsem normalno je bilo, da so bile stvari na začetku težke. Moja pripravljenost je sedaj zares odlična, sem 100% oz. 110% pripravljen.« Sedem tekem v njegovi drugi avanturi v rdeče-črem dresu in samo drobnih 106 minut. Tri tekme je odigral tudi v Coppi Italija, ki jo bo z Milanom skušal osvojiti 21. maja proti Juventusu. Z Milanom je Prince že osvojil Scudetto in superpokalno lovoriko, manjka mu samo še pokal, da v rdeče-črnem dresu osvoji vse kar se osvojiti da v Italiji.

Prince proslavlja osvojitev superpokalne lovorike.

Definitivno je to še dodaten motiv za Boatenga, ki ima ta klub v srcu in to je tudi večkrat poudaril. Na svoji koži ima vtetoviran tudi prav poseben znakec zadnjega osvojenega Scudetta v sezoni 2010/11 in kdo ve, če bo s podobno potezo postregel ob morebitni osvojitvi pokalnega tekmovanja, ki bi nekako prekinila sušno obdobje Milana glede osvajanja lovorik.


Kot že rečeno, Boa ni veliko igral, ampak je za konec še enkrat več poudaril, da mu v Milanu ne manjka ničesar: »Zelo sem vesel, da sem lahko ponovno tukaj. Vsak dan, ko se odpravim na trening v Milanello začutim pozitivno atmosfero, ki me obdaja iz vseh strani.«