Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

5. rojstni dan - Vse najboljše AC MILAN SLOVENIJA!

FEB 14 2017

avtor: Klub navijačev

Leto je ponovno naokoli… 14. Februar 2012, to je datum s katerim smo začeli našo uradno pot navijanja, ljubezni, sreče in tudi trpljenja, za katerega se nadejamo, da se kmalu konča. Danes praznujemo torej svoj peti rojstni dan, (pol)okroglo obletnico. Lansko leto smo bili mogoče malce bolj emocionalno razpoloženi, tokrat pa gremo v novo, šesto leto, z malo bolj hladno glavo. Kaj je bilo novega v tem letu na področju našega navijaškega kluba? Kakšnih pretresljivih novosti ni bilo, zato se nadejamo v nadaljevanju leta pripraviti kaj posebnega za vas. V preteklem letu lahko omenimo predvsem naš številčen obisk finala pokala v Rimu, saj smo se na zelo oddaljeno »gostovanje« odpravili z dvema kombijema, prvič pa smo tudi prespali na dan tekme.

Po končani sezoni smo imeli naš tradicionalni piknik (prvič v Ljubljani), žal pa smo bili nad udeležbo malce razočarani. Izvedba sicer ni bila povsem posrečena, tako da se bomo morali letos bolj potruditi. Za sezono 2016/17 smo vam nameravali pripraviti lepo presenečenje, saj smo za darila izbrali velike brisače, ki pa smo jih morali zaradi malomarnega dobavitelja čakati kar 4 mesece. Ostalo vas je še nekaj, ki članske izkaznice in brisače niste še prevzeli, tako da akcija! Glede letošnjih ogledov smo se najprej odpravili s kombijem na Udinese, nato z dvema avtobusoma na Juventus ter Inter, leto pa smo končali z ogledom proti Atalanti. V novem koledarskem letu smo se najprej odpravili v rekordni 108-glavi posadki na tekmo Milan-Napoli, nato pa smo se, sicer posamezno, v velikem številu odpravili v bližnji Videm, kjer smo tudi poslali pozdrave Paolu Maldiniju. Naše nove dogodivščine se v nedeljo nadaljujejo s tekmo Milan-Fiorentina, nato imamo v aprilu »bookiran« derby, kjer smo gostje, v maju pa še »grill« tekmo z Romo.

Glede rasti kluba lahko rečemo, da je krog ljudi vsako leto večji, tako da smo z vsakim letom bolj zadovoljni. Preverjali nismo, toda mislimo, da smo v Sloveniji z naskokom klub, ki je na tekme svojih ljubljencev peljal daleč največ navijačev. Drugih front sicer nismo preverjali, ste pa vabljeni, da demantirate našo ignoranco. J Blage ideje nimamo, kaj se bo zgodilo v prihodnjih letih, ko bodo klub prevzeli Kitajci, ki so že napovedali naskok na sam nogometni vrh. Glede na rezultate kluba v zadnjih sezonah, bi normalen človek domneval, da bo vnema navijačev minila, toda vi, dragi Milanisti, dokazujete nasprotje. V zadnjem letu se je preko našega kluba odpravilo na tekme Milana okoli 600 navijačev, kar je poseben in verjetno rekorden mejnik v naši domovini. Pustimo se presenetiti, kaj prihaja v tekočem letu, lahko vam le obljubimo, da se bomo trudili z isto ali še večjo vdanostjo za našo rdeče-črno skupnost.

Za konec lahko omenimo še našo prvo lovoriko, na katero smo čakali skoraj 5 let. Zmaga fantov v Dohi je bila senzacionalna, predvsem iz simbolnega stališča. Super Pokal Italije ni lovorika, za katere bi se nam cedile sline, toda Milan se vrača, vsaj tisto noč smo imeli vsi tak občutek, ki smo ga že preveč pogrešali. Mi gremo naprej, upamo da tudi vi z nami, saj smo celota. Dihamo in navijamo skupaj in komaj čakamo naše nove skupne dogodivščine. Hvala vsem za podporo, posebna pohvala pa gre vsem članom, ki zvesto vztrajajo skupaj z nami.

HVALA VAM IZ DNA SRCA! FORZA MILAN!