Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

ROMAGNOLIJEVE LUCIDNE SANJE

MAR 01 2018

avtor: Kevin Baruca

Posameznik po navadi ne more kontrolirati svojih sanj. Izjema je lucidno sanjanje, v katerih posameznik spozna da sanja in lahko to do neke mere tudi kontrolira. Alessio Romagnoli se je ravno včeraj na tekmi proti Laziu znašel v tem sanjskem okolju.

Odločilno enajstmetrovko je hladno kot sneg na Olimpicu pretvoril v zadetek in tako Milan popeljal v finale italijanskega pokala. Po spletu okoliščin mu je to upelo ravno na stadionu, na katerem je skupaj z očetom gledal tekme Lazia še kot majhen otročiček. Pri 5 letih je Alessio iz tribun v sinjemodrem dresu občudoval Nesto. Verjetno ne bo potrebno iskati tople vode, zakaj na svojem hrbtu danes nosi ravno številko 13. Včeraj je kot že rečeno uspel kontrolirati svoje sanje in se po zadetku svoji preteklosti ni veselil. Tudi zaradi spoštovanja do očeta Giulia, ki je še pred nekaj leti delal za »pet evrov na uro«, da je lahko svojega sina peljal na tekmo njegove ljubljene ekipe. Ni namreč skrivnost, da je Romagnoli navijač Lazia. Še v časih, ko je igral za Romo, je internet preplavila njegova fotografija v dresu rimskih orlov. Zanimivo je tudi dejstvo, da je prejšnjo nedeljo na ta istem stadionu proti Romi odigral svojo 100. tekmo v rdeče-črnem dresu. Zadovoljstva ob uresničitvi tega cilja ni skrival.

Danes je postal steber obrambe Il Diavola, ki je v svojega mladička verjel vse od njegovega prihoda. Tudi zaradi tega je Romagnoli po tekmi stekel pod prepoln sektor gostujočih navijačev ter ob navijaških ritmih Curve Sud Milano poskakoval skupaj z vso ekipo pred nedeljskim derbijem della Madonnina, ki bi lahko odprl vrata nogometne Lige prvakov.