Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Zmaga z grenkim priokusom

MAR 24 2015

avtor: Lovro_7, Gennaro

Milan 3:1 Cagliari; "doppietta" Méneza za zmago na žalostno praznem San Siru

 

Milan je v 28. krogu doma na San Siru gostil ekipo Cagliarija. Vzdušje v ekipi v tem trenutku ni najboljše, Curva Sud pa je šla tako daleč, da je tekmo celo bojkotirala. Na svojo tribuno so izobesili napise, ki pozivajo Berlusconija naj začne vlagati v klub in da tako ne gre več naprej. Rossoneri so zmago potrebovali kot sahara vodo. Inzaghi je na igrišče poslal Lopeza, Abateja, Paletto, Mexesa, Antonellija, Polija, De Jonga, Van Ginkla, Hondo, Meneza in Destra. Zaradi poškodbe je manjkal Bonaventura.

Tekmo so boljše odprli gostje, ki so kar nekaj minut prvega polčasa prevladovali na igrišču, prvo priložnost pa so si priigrali že v šesti minuti ko je do žoge v kazenskem prostoru prišel Sau in prišel do strela, ki je končal par centimetrov mimo vratnice. V naslednjih minutah je Milan začel prevzemati pobudo, priigral si je kar nekaj kotov ki pa so ostali neizkoriščeni. Po zaspanem uvodu, je prvič završalo v 21. minuti, ko je do žoge na levi strani lepo prišel Ménez in z diagonalnim strelom premagal nemočnega Brkića. Čez dve minuti je atraktivno s škarjicami poizkušal Mexes, njegov strel pa je branilec Cepitelli blokiral z glavo. Milan je še naprej napadal, do svojega prvenca v dresu Milana, pa bi kmalu prišel Van Ginkel. Žogo mu je v 35. minuti lepo nastavil Ménez, strel Nizozemca pa je zletel za nekaj centimetrov čez gol.

V drugem polčasu pa je sledil šok za domače že po vsega minuti in pol igre. Sau je z odlično podajo našel na levi strani Diega Fariasa, ki je na finto »dobil« Mexesa ter ga z driblingom dobro osmešil. Žogo je s plasiranim strelom po tleh zlahka spravil mimo Lopeza in svojemu moštvu priigral nenadno izenačenje. Nismo dolgo čakali na odgovor domačih, ki je sledil že dve minuti kasneje! Gostujoči branilci so žogo odbili v kot, ki ga je izvedel Ménez. Milanova sedmica je v sredini z odličnim predložkom našla Mexesa, ki je s pol volejem odlično zadel levi kot Brkićevih vrat. Cagliari je ponovno začel igrati, veliko žog je šlo na Mpoka in Fariasa, ampak nevarnosti praktično ni bilo. Milan je poizkušal z ogromno koti, ki pa niso bili uspešni. V 70. minuti je Hondo zamenjal Cerci, ki še vedno čaka na prvenec, 4 minute kasneje pa je vstopil še Pazzini namesto Destra. V 75 minuti je Diego Farias odlično podal do Joaa Pedra v kazenskem prostoru, ta pa je z močnim strelom stresel prečko.

Zapravljena priložnost je bila kaznovana le minuto kasneje, ko je Cerci z žogo potegnil proti gostujočim vratom, pred kazenskim prostorom ga je podrl Cepitelli. Nedvomno je šlo za prekršek, ki pa se je zgodil izven kazenskega prostora, na začudenje vseh pa je Tagliavento pokazal na najstrožjo kazen za Milan, ter še enkrat potrdil sloves sodnika, z ogromno čudnimi odločitvami v zadnjih sezonah. Prepričevanje gostov, da je Tagliavento storil napako ni obrodilo sadov. Do žoge je pristopil Ménez, ki je žogo poslal v svoj desni kot, Brkića pa v levi. Zadetek po podarjeni enajstmetrovki je odločil zmagovalca, gostje pa se kljub temu niso predali do samega konca. V 81. minuti je Cossu z odličnim strelom, tik ob vratnici skorajda premagal Lopeza. Inzaghi je na koncu v igro poslal še Essiena namesto De Jonga, ter si zaslužil val žvižgov, saj bi lahko ponudil priložnost kateremu od mladincev ali pa Susotu. V zadnji minuti tekme smo videli še dve priložnosti za Milan. Pri prvi je Cerci nesebično podal do Pazzinija, ki bi žogo moral samo potisniti v prazno mrežo, zadetek pa je z odlično reakcijo prepričil Brkić. Na koncu pa še kontra Milana ko je šel Cerci sam proti srbskemu vratarju, tudi njegovo namero je slednji prebral in preprečil višji poraz Cagliarija, Cerci pa je ostal brez tako želenega prvenca v rdečečrnem dresu.

Po treh tekmah brez uspeha, so Pippo in ekipa končno prišli do treh točk, čeprav tudi tokrat ni šlo brez težav. Kljub temu, zmaga proti Cagliariju ni realen pokazatelj forme, saj gre za moštvo, ki se krčevito bori za obstanek in je že drugič v tej sezoni zamenjalo trenerja. Sledi prvi reprezentančni premor v letošnjem letu, nato pa Milan na vročem gostovanju na Siciliji proti Palermu, začenja zadnjo četrtino prvenstva. Od prvih treh četrtin prvenstva, je Milan najbolje odigral prvo četrtino, ko je osvojil 16 točk (1,77 točke na tekmo) in se nahajal na solidnem petem mestu. Sledili sta katastrofalna druga in tretja četrtina (19 tekem, le 22 točk, povprečje 1,15 točk na tekmo). Če Milan na kakršenkoli način želi v naslednji sezoni igrati v Evropi, mora ne le ponoviti prvo četrtino, temveč jo najverjetneje tudi prekositi. Za zanimivost povejmo, da je imel Milan lani po odigranih 28ih krogih, 3 točke manj kot jih ima letos, je pa zato Seedorf v zadnjih desetih tekmah uspel osvojiti kar 22 od možnih 30 točk. Če bi kaj takega uspelo tudi Pippu, bi Milan konec sezone verjetno dočakal na enemu izmed mest, ki vodijo v Evropo, četudi gospod Galliani (ki je ob bojkotu navijačev deloval skrajno arogantno) močno drži pesti Fiorentino in Napoli v Ligi Europa, kjer bi morebitna končna zmaga ene od teh dveh ekip, odprla možnost, da tudi sedmouvrščeni zaigra v Evropi, Milan pa si sedmo mesto v tem trenutku deli s Torinom, pa je najbolj verjeten scenarij, da bo za igranje v Evropi potrebno šesto, če ne celo peto mesto na lestvici.

OCENE:

VIDEO (klik)