Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Le točka v Torinu

OCT 20 2015

avtor: Gennaro

Torino 1:1 Milan; bleda predstava enih in drugih dovolj le za remi

Po reprezentančnem premoru, so se v preteklem vikendu na male zaslone vrnile tekme najelitnejših nogometnih prvenstev. Tekmo je že v soboto odigral tudi naš Milan, ki pa na gostovanju pri Torinu, kljub vodstvu, ni uspel zabeležiti zmage. Po debaklu proti Napoliju in novemu razočaranju proti Torinu, razmere v klubu ostajajo napete, mediji pa vse bolj pogosto poročajo o eventualni menjavi trenerja, ki bi bila že četrta menjava v manj kot treh letih!

V Torinu smo spremljali še eno podpovprečno predstavo Mihajlovićevih varovancev. Srbskemu strategu še naprej povzročajo preglavice predvsem branilci. Odigrana je že skoraj četrtina prvenstva, strateg Milana pa še vedno nima udarnega branilskega para. Ob Romagnoliju so tako poizkušali Zapata, Ely, na tokratni tekmi pa še Alex, a celotni vtis je zelo bled. Milan je v prvem delu sicer ohranjal jalovo posest, a z žogo v svojih nogah si v celem polčasu, ni uspel priigrati ene nevarne akcije. Še najbližje zadetku so bili v 31. minuti, ko je iz prostega strela poizkušal Bonaventura, ki pa je zatresel zunanji del mreže. Domačini so se na drugi strani osredotočili na protinapade in bolj ali manj čakali na napako gostujoče obrambe. Tovrstne napake so se dogajale na vsaki tekmi do sedaj, zakaj se torej ne bi zgodila tudi tokrat, so si mislili igralci Torina.

V drugem polčasu je Mihajlović deset minut vztrajal z enajsterico iz začetka tekme, nato pa v 55. minuti opravil prvo menjavo, ko je namesto nevidnega Adriana, v igro poslal Bacco. Slednji mu je le 8 minut kasneje dodobra pokazal, da držanje na klopi takšnega igralca ni ravno najbolj genialna ideja. Kolumbijec se je v 63. minuti znašel na pravem mestu, ko ga je s povratno žogo lepo zaposlil Bertolacci, Bacca pa je imel dovolj časa da na približno osmih metrih, najprej ustavi žogo, nato pa jo neustavljivo pošlje pod prečko nemočnega Padellija. Milan je tako iz praktično prve prave priložnosti prišel do vodstva. A veselje ni trajalo dolgo, saj so gostujoči igralci zdržali le 10 minut. Domačini so čakali in dočakali novo napako gostujoče obrambe in podobno kot vse ekipe, ki so že igrale z Milanom, izkoristili ponujeno darilo. Torino je izenačil iz na videz povsem nenevarne akcije, a nonšalantno pokrivanje gostujočih branilcev (slednji so ves čas čakali na pisk sodnika, namesto da bi igrali) jim je prineslo priložnost za zadetek. Mladi Belotti je tako potreboval vsega pol minute igre za asistenco do še mlajšega Basellija, ki je s strelom v bližji kot, matiral slabo pripravljenega Diega Lopeza.

Podobno kot je Milan prišel do vodstva »praktično iz ničesar«, so domačini skorajda identično izenačili dobrih deset minut kasneje. Do konca tekme smo videli le še eno pravo priložnost, ki jo je za domačine zapravil nekdanji igralec Milana, Maxi Lopez. V 82. minuti, so domačini izvedli nevaren protinapad, ki ga je s strelom s približno desetih metrov zaključil Maxi Lopez, tokrat pa je »Milanov« Lopez dobro pazil na prvo vratnico in ni dovolil še enega zadetka v lastni mreži. Mihajlović je v samem zaključku tekme izkoristil še preostali dve menjavi, ko je namesto Cercija in Kucke, v igro poslal Hondo in Polija, ki pa nista prinesla nobenega napredka v bledi igri gostov. Po koncu res podpovprečne tekme, sta se bila tekmeca primorana zadovoljiti z delitvijo točk, glede na prikazano pa ne bi bilo nič narobe, če bi tako eni kot drugi, za prikazano dobili eno veliko ničlo.

Po dveh porazih proti Genoi in Napoliju, je Milan svoj niz brez zmage podaljšal na tri tekme, temu primerno pa je tudi stanje na lestvici, saj Rossoneri zasedajo skromno 13 mesto. Milan v naslednjih osmih dneh čakata dve domači tekmi, proti Sassuolu in Chievu, italijanski mediji pa so se na široko razpisali, da bosta ti dve tekmi odločali o usodi Mihajlovića. Vse več pokazateljev je, da Siniša očitno ni bil prava izbira, a veliko večja težava od trenerja, je dejstvo, da je Milan letos zapravil skoraj 100 milijonov €, moštvo pa ne igra nič boljše v primerjavi z lanskim letom. V tem trenutku je na svetu izjemno malo navijačev Milana, ki vidijo luč na koncu tunela, a kaj drugega kot upati, da fantje zaigrajo bolje, nam žal ne preostane.

OCENE:

VIDEO (klik)