Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Milan prvič ohranil mrežo nedotaknjeno

OCT 29 2015

avtor: Gennaro

Milan 1:0 Chievo; druga zaporedna zmaga za mirnejše nadaljevanje

Po srečni zmagi proti Sassuolu, je varovance Siniše Mihajlovića čakala nova domača tekma. Časa za pripravo je bilo manj kot po navadi, saj se je deseti krog tokrat igral že med tednom, naslednji nasprotnik pa je bil Chievo iz bližnje Verone. »Leteči osli« so v zadnjih sezonah postali redna stranka na San Siru, kljub temu pa je bila ekipa pod dodatnim pritiskom, saj je bil splošni vtis po tekmi z Sassuolom, kljub zmagi, zelo bled.

Začetek tekme ni obetal veliko. Domačini so resda od samega začetka prevzeli pobudo, a vse skupaj je preveč spominjalo na blede predstave iz prejšnjih krogov. Za nameček je bil Mihajlović že v 14. minuti primoran opraviti prvo menjavo, ko je namesto poškodovanega Abateja, v igro vstopil De Sciglio. Prvo polpriložnost so si domačini priigrali v 22. minuti, ko je bil po predložku Cercija, najvišji v skoku Bertolacci, ki pa iz težkega položaja žoge ni uspel usmeriti v okvir gostujočih vrat. V 34. minuti je poizkusil tudi Cerci, ki je iz krilnega položaja ciljal daljši vratarjev kot, a žogo za kak meter poslal mimo leve vratnice. V nezanimivem prvem polčasu, so do svoje priložnosti prišli tudi gostje. V samem zaključku prvega dela, je bil po predložku Birse, najvišji v skoku Pellissier, a mladi Donnarumma je žogo zbrano odbil v kot. To je bilo v precej bledem prvem delu tudi vse, majhno število navijačev, ki so prišli na deževni San Siro, pa so bili na odmoru zagotovo v precejšnji dilemi ali naj ostanejo do konca tekme.

Tisti, ki so ostali so bili v drugem delu prijetno presenečeni, saj je Milan v nadaljevanju pokazal povsem drug obraz. Prvo veliko priložnost so si priigrali že v 51. minuti, ko je po odličnem predložku Bonaventure do strela z glavo prišel Kucka, gostujoči vratar Bizzari pa je z izjemno obrambo preprečil vodstvo domačinov. Če je Bizzari preprečil vodstvo Milana pri strelu Kucke, pa je bil le minuto kasneje povsem nemočen. Domačini so z domiselno akcijo izigrali gostujočo obrambo. Začetnik akcije je bil Bonaventura, ki je podal do Bacce, slednji pa je nato žogo lepo odložil do Antonellija. Bočni igralec je z izjemno natančnim strelom v daljši vratarjev kot, svojemu moštvu priigral tako želeno vodstvo.

Hiter zadetek v nadaljevanju je pustil pozitivne posledice v igri domačih, ki so v nadaljevanju zaigrali precej bolj dinamično. Na drugi strani pa se tudi gostje niso predajali, kljub temu da so bili skozi celotno tekmo večinoma povsem nenevarni. V 67. minuti, je do strela prišel Paloschi, mladi vratar na golu Milana, pa je z novo lepo obrambo preprečil izenačenje. Milan je odgovoril le tri minute kasneje, ko je Bonaventura z roba kazenskega prostora, žogo za las poslal čez gostujoči gol. V 83. minuti pa še ena lepa akcija in najlepša zapravljena priložnost za povišanje vodstva. Bonaventura je lepo opazil vtekajočega Bertolaccija, slednji pa je podal pred gol, kjer je bil Bacca za centimeter ali dva prepočasen, izjemno lepa priložnost pa je tako splavala po vodi.

Tri minute kasneje je Mihajlović opravil še drugo menjavo, ko je namesto Cercija, ki v zadnjih dveh krogih končno kaže vsaj neke obrise obetavne igre, v igro poslal Hondo. V 90. minuti pa nova izjemna priložnost in zgrešen povsem prazen gol! Gostujoči vratar je po predložku iz kota, zaplaval v prazno, iz vsega petih metrov pa je Kucka uspel zgrešiti povsem nebranjeno mrežo. V 92. minuti še zadnja menjava domačega stratega, ko je namesto Bacce v igro poslal Luiza Adriana, Brazilec pa bi le minuto kasneje kaj kmalu prišel do novega zadetka. Malo morje zapravljenih priložnosti pa bi bilo kmalu kaznovano v zadnji minuti sodnikovega podaljška, ko so gostje uspeli zatresti mrežo, a je glavni sodnik ocenil, da je šlo za prekršek nad domačim vratarjem, ki si je kljub zelo solidni tekmi, ob samem koncu, dovolil manjšo napako.

Ko se vse sešteje in odvzame, je bila zmaga Milana realna in zaslužena, saj so gostje skozi celotno tekmo pokazali bore malo, Rossoneri pa so po bledem prvem delu, v nadaljevanju tekme pokazali eno od najboljših predstav v letošnji sezoni. Varovancem Siniše Mihajlovića je s sredino zmago uspel še en dodaten podvig. Šele prvič v letošnji sezoni so igrali Milana uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno, kar je kriminalen podatek! Po debaklu proti Napoliju, je Milan na naslednjih treh tekmah uspel zbrati 7 točk, pravi test pa sledi v nedeljo, ko Rossoneri odhajajo na olimpijski štadion v prestolnico Italije. Nasprotnik Milana bo rimski Lazio, ekipa kjer je današnji strateg Milana, pustil največji pečat v svoji nogometni karieri. Mihajlović je pred natanko 15imi leti skupaj s plejado odličnih soigralcev (Salas, Nesta, Simeone, Nedved, Veron, Nesta,…) in pod taktirko odličnega Erikssona, uspel osvojiti takrat izjemno močno italijansko prvenstvo. V nedeljo se vrača na »mesto zločina«, nekdaj njegov domači klub, pa bo tokrat veliki nasprotnik.

Tokratni derbi proti Laziu bi lahko postal neke vrste prelomnica, saj bi ob morebitni zmagi Rossonerov, slednji končno nakazali, da zmorejo igrati tudi proti najboljšim ekipam v ligi. Nebeško modri so izjemno neugoden nasprotnik Milana, sploh ko gre za tekme na Olimpicu, saj je Milan tam nazadnje zmagal v sezoni 2009/2010! Ob tem je potrebno vedeti, da je Lazio v letošnji sezoni na domačem igrišču izjemen, saj pozna same zmage ob skupni gol razliki 11-1! Varovance Siniše Mihajlovića torej čaka izjemno težka naloga, morebiten podvig pa bi prav gotovo pomenil ogromno dozo samozavesti in zagona pred nadaljevanjem sezone. Morebiten poraz bi na drugi strani potrdil stare vzorce Milana. Minimalne zmage na San Siru proti slabšim ekipam in srečni remiji ali porazi na gostovanjih in proti boljšim ekipam. Če se Milan želi resno vključiti v borbo za mesta, ki vodijo v Evropo, je tokratni derbi proti Laziu skrajni čas, da se prekine s starim vzorcem obnašanja. Držimo torej pesti, da nam bo tokratni derbi narisal nasmeh na obraze!

OCENE:

VIDEO (klik)