Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Atalanta boljša v remiju brez golov

NOV 08 2015

avtor: Gennaro

Milan 0:0 Atalanta; najstnik na golu domačih najbolj zaslužen za osvojeno točko

Milan je po odmevni zmagi v Rimu, tokrat na domačem San Siru gostil sosede iz Bergama. Atalanta, ki letos ne kaže ravno blestečih predstav, pa je bila tokrat boljši nasprotnik, ki bi si po zakonu »pravičnosti« zaslužil zmago. Gostje so se na koncu morali zadovoljiti s točko, Milan pa je tokrat prikazal slabo predstavo in s tem prekinil niz treh zaporednih zmag.

Domačini so zaspano začeli tekmo, v prvi polovici prvega polčasa pa smo videli zelo malo akcije tako enih kot drugih. Prvo polpriložnost so si domačini priigrali šele v 21. minuti, ko je Niang lepo zaposlil Bacco, Kolumbijec pa je dolgo iskal prostor za strel iz neposredne bližine, ki pa je bil kljub vsemu na koncu blokiran. Ob podatku, da je bilo razmerje strelov proti vratom, v 36. minuti 0:0, je jasno da so gledalci na San Siru bolj trpeli kot uživali. V 38. minuti smo videli še drugo polpriložnost Rossonerov, ko se je Niang poigral s kapetanom gostov, nato pa sprožil s približno 15ih metrov precej z leve strani. Mladi Francoz, ki je bil ena redkih svetlih točk v prvem polčasu, je akcijo preslabo zaključil in zapravil še drugo in tudi zadnjo priložnost domačih v prvem polčasu.

Odsotnost Bertloaccija in Bonaventure ter na pol pripravljen Montolivo; ti trije dejavniki so pustili ogromne posledice v igri domače ekipe, ki ni prikazala niti 50% tistega, kar je prikazala v Rimu. Je pa bila ena stvar skorajda identična kot v Rimu. Najslabši posameznik Milana je bil tudi tokrat De Sciglio, ki je med odmorom ostal v slačilnici, namesto njega pa je v igro vstopil mladi Calabria.

Milan je podobno kot proti Atalanti tokrat, prvi polčas odigral tudi proti Chievu, a je v nadaljevanju pritisnil na plin in zasluženo slavil, zato je veliko navijačev upalo, da se bo podobna zgodba odvila tudi tokrat. V kakšni zablodi s(m)o bili! Na San Siru so bili tokrat gostje tisti, ki so v nadaljevanju zagospodarili na igrišču in si priigrali malo morje lepih priložnosti. Prvič so gol Milana ogrozili v 63. minuti, ko je bil na petih metrih najvišji v skoku Cigarini. Napadalec Atalante je žogo poslal v tla, a izjemna refleksna reakcija Donnarumme je preprečila neprijetno presenečanje na San Siru. Za mladega vratarja je bila ta obramba šele začetek pravih preizkušenj, ki so ga čakale v nadaljevanju.

V isti minuti, ko je Cigarini zapravil prvo pravo priložnost Atalante, je domači strateg opravil še drugo menjavo, ko je v igro namesto Kucke poslal Luiza Adriana. Le minuto kasneje pa nova velika priložnost gostov! Igralci Atalante so z duhovito akcijo iz igre vrgli celotno obrambo Milana, Moralez pa je z vsega osmih metrov, povsem z leve strani, moral premagati le še vratarja, ki pa je bil tudi tokrat na pravem mestu. Pritisk gostov ni pojenjal, so si bili izjemno blizu zadetka znova le tri minute kasneje! Po levi strani je Gomez zlahka prišel do predložka, ob kar treh domačih igralcih, na enajstih metrih pa je bil povsem sam Grassi. Najstnik na golu Milana, se je že vrgel v svojo levo, a je z nogami v zadnjem trenutku uspel ubraniti strel gostujočega vezista.

Štiri minute po koncu »bombardiranja« domačega gola, je Mihajlović opravil še zadnjo menjavo, ko je v igro namesto izmučenega Nianga (že pred tekmo je bilo jasno, da Francoz ni pripravljen za 90 minut) poslal Hondo, ki pa je še enkrat več razočaral, saj do samega konca tekme skorajda ni prišel v stik z žogo, čeprav je na igrišču preživel več kot 20 minut. Gostje do konca tekme niso več resneje ogrozili Milanovih vrat, so pa še naprej delovali precej bolje na igrišču. Milan nikakor ni uspel povezati igre in vzpostaviti ravnotežja na igrišču, dovolj zgovoren podatek pa je kar 59% posest žoge v nogah Atalante!

Kljub zares bledi predstavi, predvsem v drugem delu, pa so tudi domačini v zaključku tekme uspeli priti do dveh priložnosti, ki bi jim lahko prinesle zmago. V 80. minuti, je bil po predložku iz kota, znova najvišji v skoku Luiz Adriano (letos je na tak način dosegel že dva zadetka), a tokrat je bil Brazilec za kakšen milimeter prenizek, žoge pa posledično ni uspel dobro zadeti. Zadnjo in hkrati tudi najlepšo priložnost (ki na koncu to ni bila) pa je imel Milan v sodniškem podaljšku, ko so Rossoneri praktično iz ničesar prišli do izjemno nevarnega protinapada. Cerci in Poli sta stekla proti vratom Atalante, slednji pa je res slabo zaposlil Cercija, ki je na koncu tako ali tako zgrešil gol, morebiten zadetek pa bi bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Kljub zares nespametni podaji Polija, pa si Milan tega gola roko na srce niti ni zaslužil.

Po zaključnem pisku glavnega sodnika, so bili s končnim rezultatom lahko bolj srečni igralci Milana, ki so si glede na prikazano, komajda zaslužili tudi to točko, kaj šele zmago. Jasno je bilo, da bo odsotnost Bonaventure in Bertolaccija vplivala na igro Milana, kljub temu pa smo vsi navijači pričakovali precej več, po prijetnem presenečanju v Rimu, pa so na fantje tokrat znova presenetili, le da neprijetno. Vse kar je vredno omembe je torej osvojena točka in novi »clean sheet«, za katerega pa se celotna obramba kolektivno lahko zahvali mlademu Donnarummi, ki je bil včeraj edina svetla točka domače ekipe.

Sledi reprezentančni premor, v katerem upamo, da si bo Bertolacci opomogel, saj bo izjemno pomemben v tekmi, ki sledi. Milan namreč odhaja na gostovanje v Torino, kjer bomo priča velikemu derbiju proti Juventusu. Črnobeli so v zadnjih letih dominirali v Serie A, letos pa se trenutno nahajajo v veliki krizi in po četrtini prvenstva za prvim mestom zaostajajo za 10 točk. Kljub temu se tudi oni počasi povzpenjajo po lestvici in se nahajajo takoj za Milanom (sedmo mesto), zato bo primarni cilj Mihajlovića in ekipe, da se iz Torina vrne neporažena, morebitna zmaga pa bi bila nov velik uspeh, sploh če vemo, da je Milan zadnjih pet tekem proti Juventusu izgubil.

OCENE:

VIDEO (klik)