Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Sanjski debi Super Pippa!

SEP 01 2014

avtor: Lovro

Milan 3:1 Lazio; Honda, Muntari, Menez; Alex AG

millazporociloavgtriena

Pa se je končno začelo novo prvenstvo Serie A! Potem, ko smo v soboto videli prvi dve tekmi (Roma 2-0 Fiorentina, Chievo 0-1 Juventus), je bila nedelja dan tudi za navijače ostalih klubov, da lahko končno normalno zadihajo po 3 mesečni pavzi.

Nekih visokih pričakovanj si Milanisti letos nismo zastavili, ker le ta niso realna; klub ne igra v prestižni Ligi Prvakov, zapustil ga je Mario Balotelli, ki je odšel v Liverpool. Če h temu prištejemo še slabo formo na prijateljskih tekmah je kombinacija za pesimizem popolna. Je pa Milan potegnil še eno potezo, ki je zelo rizična, namesto Seedorfa je na klopi pristal še donedavnega trener Primavere, SUPERPIPPO INZAGHI!

Prvi krog nas je čakal proti Laziu pri katerem je bilo kar nekaj kakovostnih okrepitev kot so Basta, Parolo, Djordjević, De Vriij. V prvi postavi Rimljanov so je od novincev ostal le Djordjević, v klubu pa so uspeli zadržati tudi glavni motor ekipe Antonia Candrevo.

Pri Milanu so debitirali vratar Diego Lopez, branilec Alex ter napadalec Menez. Na klopi je ostal Armero, Torres pa še ni imel pravice nastopa.

Milan je tekmo odlično odprl že v sedmi minuti. Bonera je poslal dolgo žogo naprej, El Shaarawy je bil s svojim šprintom hitrejši od De Vriija, žogo je z desnim zunanjim delom poslal pred gol kjer je pritekel osamljeni Keisuke Honda in žogo z nekaj sreče poslal med nogami Berishe. Japonski samuraj je poskrbel za val navdušenja na stadionu! Igra se je po zadetku odvijala bolj na sredini igrišča, Lazio pa je prvič zapretil s strelom Parola, ki pa ga je Lopez brez težav ubranil. Rimljani so bili najnevarnejši ob koncu polčasa, ko je po odbiti žogi iz kota do strela prišel Basta vendar je vrata Diega Lopeza za par metrov zgrešil. Milan je tudi drugi polčas začel boljše od Lazia, kot prvi je s strelom poizkusil Poli, ki pa ni bil natančen saj je  streljal preko vrat. Pisala se je 56 minuta na semaforju pa je pisalo že 2-0! Honda je odlično zaposlil Abateja na desni strani, Ignazio je končno dal uporaben predložek (mogoče je to znak za dobro sezono?) iz drugega plana pa je pritekel Muntari in žogo poslal za hrbet nemočnega vratarja gostov. Ni minilo 10 minut od drugega Milanovega zadetka, ko je bil med strelci vpisan še Menez. Lepo se je prebil do kazenskega prostora kjer ga je po tleh potisnil De Vriij. Ob negodovanju gostujočih igralcev pa je glavni sodnik pokazal na belo točko. Menez je poslal Berisho v svojo desno stran, žogo pa v levo ter debitiral na najboljši možen način – z zadetkom. Tri minute zatem pa nov gol, tokrat v domači mreži. Lep center Candreve, žoga pa je ob Djordjeviću zadela Alexa, ki se je podpisal pod avtogol. Do konca tekme ni bilo več kakšnih posebnih priložnosti razen ene za Lazio. V 94 minuti je Abate storil prekršek v svojem kazenskem prostoru. Žogo si je na belo točko nastavil Candreva, ki je streljal v svoj spodnji levi kot. Na njegovo žalost je v isto smer krenil tudi izjemni Diego Lopez in strel ubranil!

Vsekakor ne rabimo zganjati pretirane evforije, ker je to šele prvo kolo. Je pa to znak  da gredo mogoče stvari na boljše. Končno se je pri igralcih zopet videla borba za sveti dres, to pa je tudi vse kaj šteje. Potrebno bo samo trdo delati in uspeh ob primernem kadrovanju ne bo izostal - v to sem prepričan.

OCENE GAZZETTA:

millazoceneavgtriena


REPORTAŽA KLUBA NAVIJAČEV AC MILAN SLOVENIJA 

FORZA MILAN!