Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Milano je rdeče-črn!

FEB 01 2016

avtor: Gennaro

Milan 3:0 Inter; najvišja zmaga na mestnem derbiju v zadnjih petih letih!

Prestolnica Lombardije je zopet v »pravih« barvah! Rossoneri so po odlični predstavi in visoki zmagi nad nebogljenimi bratranci, vsaj do naslednjega derbija zopet vladarji Milana. Vsi smo upali na zmago ne glede na vse težave v moštvu, ni pa bilo veliko takšnih optimistov, ki si je upalo napovedati kar 3 zadetke v mreži Interja. V veliki zmagi je uživala tudi rekordna slovenska navijaška odprava, saj smo tokrat v Milano peljali kar 106 navijačev! Samo predstavljate si lahko, kakšno je bilo vzdušje ob povratku v Slovenijo.

V precej izenačenem prvem polčasu, je prvih deset minut pripadlo »gostom«. V četrti minuti je njihova najnovejša okrepitev, Brazilec Eder (slednji je bil dolgo časa tudi na radarju Milana), prodrl po levi strani, nato pa s predložkom pred gol iskal soigralce, našel pa le sorojaka Alexa, ki je žogo brez težav uspel odbiti. Najnovejša okrepitev bratrancev se je v novi priložnosti znašla le dve minuti kasneje, a je žogo po predložku z desne strani preslabo udaril in jo poslal v povsem napačno smer od želene. V osmi minuti je nato s strelom s približno 20ih metrov poizkušal še Brozović, z lepo obrambo pa se je izkazal Donnarumma, ki se je včeraj vpisal v zgodovino, kot najmlajši udeleženec milanskega derbija! Pred njim je bil to veliki Paolo Maldini.

Milan po igri ni bil v podrejenem položaju, si pa kljub temu dolgo ni priigral nobene omembe vredne priložnosti ali polpriložnosti. »Domačini« so prvič zapretili šele v 34. minuti, ko je po predložku Abateja, do strela prišel Honda, čigar poizkus pa je Miranda v zadnjem trenutku blokiral in žogo odbil v kot. In ravno iz tega kota je Milan le nekaj sekund kasneje tudi povedel! Po krajši kombinaciji na desni strani, je do žoge prišel Honda, ki je v kazenski prostor poslal izjemen predložek, najvišji v skoku pa je bil Alex, kateremu tovrstno doseganje zadetkov ni tuje, čeravno ni zabil veliko golov v dresu Milana. Rossoneri so po dobre pol ure igre vodili, velika večina navijačev na San Siru pa je bila presrečna nad dotedanjim potekom srečanja. Moštvi sta se na odmor odpravili z minimalnim vodstvom Milana, ki je izkoristil praktično edino pravo priložnost, ki si jo je priigral.

Podobno kot v prvem, je bilo tudi v drugem polčasu precej vroče pred vrati Milana, že v samem začetku. V 48. minuti je Donnarumma nespretno odbil povratno žogo, ki mu jo je podal Alex, a je svojo napako kasneje popravil, ko je bil hitrejši od Ederja in je žogo uspel odbiti v kot. Igralci Interja so se zgražali in zahtevali fantomsko enajstmetrovko, najglasnejši v svojih protestih pa je bil Mancini, ki si je za svoje govoričenje prislužil izključitev. Kamere so ujele tudi njegovo skrajno neprofesionalno reakcijo ob zapuščanju zelenice in prav zanima nas, kakšna kazen ga bo doletela. Po obdobju mirnejše igre, ko je Milan brez težav nadziral potek srečanja in držal minimalno vodstvo, pa bi v 68. minuti z svojo neumnostjo kmalu vse pokvaril glavni arbiter derbija, Antonio Damato. Ob igralcih Interja, zagotovo daleč najslabši akter na igrišču. Povsem je nasedel teatralnemu vložku Icardija in dosodil najstrožjo kazen, ki pa jo je arogantni Argentinec tudi zapravil. Stresel je levo vratnico in na srečo ni dobil nagrade za svojo simulacijo prekrška.

Kazen je sledila le dve minuti kasneje. V 73. minuti so domačini izvedli lepo akcijo po desni strani, ko je Niang poslal izjemen predložek na pet metrov, ob pravem času na pravem mestu pa je bil kdo drug kot Bacca! Izjemen predložek in ubijalski zaključek za višanje vodstva in idealen odgovor na zapravljeno fantomsko enajstmetrovko Interja. A tu ni bilo konec razburjenj, saj se je le 4 minute kasneje med strelce vpisal še mladi Francoz. Večino dela je opravil Bonaventura, ki je lepo ukradel žogo Medelu, na hrbet položil Murilla, nato pa zaposlil Nianga, čigar prvi strel je Handanović še uspel ubraniti, v drugo pa je bil Francoz bolj natančen. Zadnji žebelj v krsto je bil zabit! Igra Interja se je povsem razpadla, do samega zaključka pa smo spremljali bolj kot ne ekshibicijo s strani Rossonerov. Domači strateg, ki je bil izjemno vesel velike zmage, nad svojim nekdanjim delodajalcem, je v samem zaključku tekme izkoristil vse tri menjave, namesto Nianga, Bacce in Honde, pa so v igro vstopili Balotelli, Betolacci in Boateng. V 85. minuti bi Milan kmalu dosegel še en zadetek, a sta si bila Balotelli in Bacca malce v napoto. Po zadnjem sodniškem pisku pa se je slavje lahko pričelo, po krajšem rajanju z navijači, pa so igralci nadaljevali tudi v slačilnici, kjer se jim je pridružil celo predsednik Berlusconi.

V prvem mesecu novega leta, je Milan odigral 3 tekme proti tekmecem, ki so na lestvici višje od njega in proti njim iztržil 7 točk, na vseh treh tekmah pa je bil boljši nasprotnik. Vsekakor spodbudna novica in lep dosežek, ki pa ga bo potrebno nadgraditi s serijo zmag in osvajanjem točk proti manjšim ekipam. Ravno tu je Milan v letu 2016 katastrofalen, saj je proti Empoliju in Bologni iztržil le točko. Časa za premor in slavje ni veliko, saj Rossoneri že v sredo odhajajo na vroče gostovanje na Sicilijo, kjer jih gosti Palermo. Sicilijanci letos sicer ne blestijo, kot so znali v preteklosti, so pa na domačem igrišču vedno neugoden nasprotnik. Mesta, ki vodijo v Evropo so blizu (Milan se po vsej verjetnosti že nahaja na tej poziciji, prav tako pa si bodo igranje v Evropi po vsej verjetnosti zagotovili prek pokala), tudi težko pričakovana Liga Prvakov je le 6 točk oddaljena, a če se varovanci Siniše Mihajlovića mislijo resneje vključiti v borbo za tako visoka mesta, je skrajni čas da se poveže več zmag v nizu in da fantje prenehajo igrati po sistemu toplo-hladno.

OCENE:

VIDEO (klik)