Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: Sassuolo - AC Milan

MAY 14 2015

avtor: Klub navijačev

Slika

 

Sassuolo - AC Milan
SlikaSlika
Datum in čas tekme: 17.5 ob 12:30
Prizorišče: Città del Tricolore, Reggio Emilia (kapaciteta: 20,084)
Slika
Trenerja:
Slika
Eusebio Di Francesco
Slika
Filippo Inzaghi

Predogled obeh ekip:
Tako Sassuolo kot Milan prihajata v dvoboj z zmago v zadnjem krogu in upanjem, da na zadnjih treh tekmah iztržita maksimalno.

Sassuolo
Sassuolo je v prejšnjem krogu uničil kanček upanja Ceseni, da bi se izgonila Serie B, potem ko so nadoknadili dva zadetka zaostanka in se vrnili v velikem slogu (2-3). Trenutno se klub nahaja na 16. mestu lestvice in je tudi matematično varen pred izpadom v nižjo ligo in bo tako tretjič zapovrstjo obstal v elitni italijanski ligi.
Sassuolo proti rdeče-črnim niza dobre rezultate, saj je januarja slavil na San Siru z 1-2, lansko leto pa je doma premagal Milan s 4-3. To je bil poraz, ki je odnesel takratnega trenerja Massimilana Allegrija. Če bi Milan premagali še tretjič, bi to bil prvi klub iz Serie A, katerega je Sassuolo premagal trikrat.

AC Milan
Milan je v prejšnjem krogu proti Romi pokazal boljšo igro kot v preteklosti in se je končno nekoliko prebudil, toda mnogo prepozno, saj je ostal praktično brez kakršnihkoli možnosti za igranje v evropskih tekmovanjih v naslednji sezoni. Vse misli se že nekaj časa usmerjajo k naslednji sezoni in morebitni prodaji kluba in prihodu investitorjev, ki bi klub spet postavili na noge in ga pripeljali tam, kamor mu je mesto.

V ekipo se za tekmo po dolgem času vrača El Shaarawy, med tem ko je De Sciglio po vsej verjetnosti že končal sezono, Menez pa je kaznovan.

Pippo Inzaghi pred tekmo in o stanju v ekipi: »Ponoviti moramo našo predstavo iz prejšnjega kroga. V tekmo proti Sassuolo stopamo s pravim duhom. Pokazati moramo, da ko igramo kot ekipa, smo sposobni premagati tudi večje klube, kot je Roma. Poizkušam razumeti dobre stvari in slabe stvari iz naših tekem. Z našo predstavo iz prejšnjega kroga, bi lahko verjetno premagali kogarkoli. Jutri je za nas velik test.
Ko sezona ni takšna kot bi pričakovali, potem moramo nekaj izboljšati. El Shaarawy se vrača, pogrešali smo ga. Ko igramo sistem 4-3-3 smo zmožni biti ekipa in pokazati svoj potenical. Mlajši igralci, kot so Mastalli, bodo dobili svojo priložnost, ko bo za to čas.«

Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Marco Guida

Prenos:
-ŠPORT TV 1
- Bet365
- Atdhe
- myp2p