Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: Fiorentina - AC Milan

AUG 21 2015

avtor: Crudeli

Slika

 

Fiorentina - AC Milan
SlikaSlika
Datum in čas tekme: 23. avgust ob 20:45
Prizorišče: Artemio Franchi, Firence (kapaciteta: 47.415)
Slika
Trenerja:
Slika
Paulo Sousa
Slika
Siniša Mihajlović

Predogled obeh ekip:
Fiorentina
Po treh letih je Fiorentino zapustil Vicenzo Montella, ki je klop prepustil Paulu Sousi, ki je v lanski sezoni z Baslom osvojil švicarsko prvenstvo. Po treh zaporednih četrtih mestih v zadnjih sezonah, je cilj Souse pripeljati Fiorentino med prve tri v Italiji, vendar bo to v letošnji sezoni še težje, saj se je konkurenca močno okrepila. Ekipo sta v poletnem prestopnem roku okrepila Nikola Kalinić in Mario Suarez, ki je prišel iz madridskega Atletica; drugih večjih sprememb v ekipi ni bilo. V tej sezoni Fiorentina resno računa na obetavnega mladeniča Federica Bernardeschija, ki je na poletni pripravljalni tekmi proti Barceloni zabil kar dva zadetka. V Firencah upajo tudi na bolj srečno sezono napadalca Giuseppe Rossija, ki je večji del lanske sezone zaradi poškodbe kolena izpustil.

Paolo Sousa pred tekmo: "Osredotočiti se moramo na dobro igro proti Milanu. Narediti moramo vse, da ne bomo razočarali. Vedno bomo poizkušali zmagati in ciljati na najvišja mesta in se uvrstiti v Ligo prvakov".
Fiorentina je zmagala doma na zadnjih treh otvoritvenih tekmah.

AC Milan
V Milanu je po lanski sezoni, ki je bila ena najslabših v zadnjih desetletjih, zapihal nov veter. Na mestu trenerja je Pippa Inzaghija, ki se v tej vlogi ni znašel tako kot na igrišču, zamenjal Siniša Mihajlović. Po takšni sezoni je bilo jasno, da se mora nekaj spremeniti. Predsednik Milana, Silvio Berlusconi, je dosegel dogovor o delni prodaji kluba z Bee Taechaubolom, s katerim bosta poizkušala Milan ponovno popeljati na vrh. Milan je v prestopnem roku zapravil veliko več kot v preteklih letih, zelo verjetno pa je, da bo v zadnjih dneh mercata prišlo še do nekaterih sprememb v ekipi. Napad sta okrepila Carlos Bacca, ki je v prejšnjih sezonah navduševal pri Sevilli ter brazilski nogometaš Luiz Adriano, ki je prišel iz Shaktarja. Napad sta v primerjavi s prejšnjo sezono zapustila El Shaarawy, ki se je preselil v Monaco, ter veteran Pazzini, ki je odšel k Hellasu. Milanovo sredino je okrepil Andrea Bertolacci, obrambo pa Alessio Romagnoli, ki je prišel iz rome. V obrambi je Milan dobil dodano vrednost z vrnitvijo Rodrigo Elya, ki je na pripravljalnih tekmah pokazal odlične predstave.

Milan je med tednom premagal Perugio v Pokalu Italije z 2-0, vendar Mihajlovića čaka danes veliko težja naloga kot v ponedeljek. Proti Fiorentini bo zaigral s trenutno najmočnejšo postavo v formaciji 4-3-1-2. Branilski par bosta tvorila Ely in Romagnoli, na bokih bosta začela De Sciglio in Antonelli. Bertolacci, De Jong in Bonaventura bodo povezovali igro na sredini, za Adiranom in Bacco pa bo zaigral Keisuke Honda.
Jeremy Menez, ki je v lanski sezoni odigral presenetljivo dobro, je zaradi poškodbe odsoten. Prav tako bosta tekmo morala izpustiti Niang in Mexes.

Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Paolo Valeri

Prenos:


-SKY streami
-Atdhe
-myp2p
-livetv
-Livefotball.ws (HD, sopcast)