Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: AC Milan - Lazio

AUG 30 2014

avtor: Klub navijačev

preMilanLazio

Jutri je na sporedu prva tekma sezone. Na San Siro prihaja rimski Lazio.

AC Milan - Lazio

SlikaSlikaDatum in čas tekme: 31. 8. 2014 ob 18:00.
Prizorišče: San Siro, Milano (kapaciteta: 80,018)
SlikaTrenerja:

 

Slika
Filippo Inzaghi

 

Slika
Stefano Pioli
Predogled obeh ekip:
AC Milan
Milan po nekaterih odhodih in prihodih igralcev v ekipo, z novim trenerjem Pippom Inzaghijem začenja novo sezono. 
Prejšnja sezona je bila unikum glede na bogato zgodovino kluba. Menjava dveh trenerjev (Allegri, Seedorf) v tako kratkem obdobju se je pri Milanu nazadnje zgodila v sezoni 2001. Glede na to, da se Milan v prejšnji sezoni ni uvrstil v nobeno evropsko tekmovanje, bo letos vse moči lahko usmeril v italijansko prvenstvo. To, da je Milan ostal brez evropskih tekmovanj, se je zgodilo prvič po sedemnajstih letih. Že ta podatek priča o tem, v kakšnem stanju je ranjeni velikan. Milan je prejšnjo sezono tako končal šele na osmem mestu, kar je najslabša uvrstitev po sezoni 1997-1998 (10. mesto). Ne boste verjeli, ampak naslednjo sezono je Milan osvojil Scudetto. V to letos sicer težko verjamemo, ampak pustimo se presenetiti.

Milan sezono začenja v nedeljo, v popoldanskem terminu (ob 18.00) proti Laziu. Ekipa je spremenjena, nekaj igralcev je odšlo, nekaj je bilo prihodov. Odšli so: Kaka, Nocerino, Vergara, Matri, Silvestre, Taarabt (morda se še vrne?), Birsa, Constant, Robinho, Didac Vila in Balotelli. 
Prišli so: Menez, Alex, Niang (iz posoje), Albertazzi, Rami, Armero, Lopez, Torres. Prvi ekipi se je pridružil tudi Hacim Mastour, toda vprašanje je, koliko priložnosti bo dejansko dobil mladenič na tekmah prve ekipe.

Glavni cilj je torej vrnitev v Evropo, saj si dve sezoni evropskih tekmovanj brez Milana težko predstavljamo, še posebej če v zakup vzamemo, da bo v sezoni 2015/2016 finale Lige prvakov skoraj zagotovo na San Siru. 

Milan je odigral kar nekaj prijateljskih tekem in turnirjev tekom poletnih priprav. Nekaj je bilo povsem ponesrečenih, predvsem če se spomnimo tekem iz ameriške turneje. Upanje daje turnir pretekli vikend, ko je Pokalu TIM odigral všečno in premagal tako Juventus kot Sassuolo in osvojil prvo, sicer ne omembne vredno lovoriko v tej sezoni. Je pa zmaga zagotovo vsaj nekoliko dvignila moralo in samozavest ekipi. "Opazil sem res dobro atmosfero. Zmaga na pokalu je bila dobra za samozavest. Inzaghi je res motiviran in ima močno željo. Nenehno me kliče. Je več kot osredotočen. 

Lazio
Tako kot Milan je imel tudi Lazio prejšnjo sezono zelo slabo. Končal je mesto za Milanom s točko razlike. Toda letos se vse začenja znova in možnosti so vsaj na začetku za vse enake. Lazio je prav tako zamenjal trenerja, Rejo je zamenjal Stefano Pioli. Lazio je nekoliko spremenil ekipo. Odhodi vredni omembe so Postiga, Biava in Minala, medtem ko sta bolj "znana" prihoda Marco Parolo in nizozemski reprezentant Stefan de Vrij, ki je pokazal nekaj odličnih tekem na letošnjem SP. 

Kapetan Stefano Mauri se zaveda pomena prve tekme in opozarja: "Milan ni imel dobre predsezone, vendar na Pokalu Tim so pokazali, da so pripravljeni. Na nas je, da pokažemo, da smo močnejši; upamo, da bomo začeli dobro in pripeljali Lazio nazaj na vrh. Novi igralci in nov trener so prinesli željo in navdušenje."

Na tekmo se s kombijem odpravlja tudi naša posadka Kluba navijačev AC Milan Slovenija!

Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Paolo Tagliavento

Prenos:
Slika
-Bet365
-Atdhe
-myp2p