Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: Inter - AC Milan

SEP 12 2015

avtor: Klub navijačev

Slika

 

Inter - AC Milan
SlikaSlika
Datum in čas tekme: 13.9.2015 ob 20:45
Prizorišče: Giuseppe Meazza, Milano  (kapaciteta: 80,018)
Slika
Trenerja:
Slika
Roberto Manicni
Slika
Siniša Mihajlović

Predogled obeh ekip:
Inter

Po klavrnih rezultatih na pripravljalnih tekmah je Inter bliskovito začel sezono z dvema zmagama in si trenutno deli prvo mesto na lestvici Serie A z ostalimi ekipami. Ob koncu mercata so pri »Cuginih« odprli denarnico in opravili nakup izvrstnega Jovetić, ki jih je v zaključkih obeh tekem prvih dveh krogov rešil iz zagate in jim podaril zmago. Po sami igri sicer Inter ni bil prepričljiv, tako da lestvica vseeno morda malo laže.  Sigurno pa bodo prišli na Derby v vlogi favorita, saj imajo pred Rossoneri psihično prednost. Povratnik Mancini ima nekaj težavic pri sestavi obrambe, saj bo na tekmi manjkal v preteklih letih odlični Miranda, ki je prišel iz Atletico Madrida. Nadomeščal ga bo kar vezni igralec Medel, ki bo dobil prednost pred Ranocchio, katerega status v ekipi je zelo majav. Letos poleti so mediji celo namigovali, da odhaja k sosedom v rdeče-črni dres.  Obeta se obrambna tekma in to potrjuje tudi igranje Juana Jesusa na levem boku. Z ostalo postavitvijo od veze do napada Mancini nima težav. Po vsej verjetnosti se vrača tudi Icardi, ki bo bil v napadu z izvrstnim Jovetićem zelo nevaren. V akciji bo zanimivo gledati tudi Kondogbio, ki ga je Inter »speljal« Milanu za cca. 40 milijonov €. Omeniti velja še »last minute« novinca in debitanta Filipe Mela ter Perišića, ki bosta imela priložnost pokazati svojo agresijo in talent.


AC Milan

Poletje Milana je bilo razburljiv vlak »smrti«, ki se je končal s slabostjo po končani vožnji. Od velikih napovedih pred začetkom mercata in bajnih vložkih, so z dejanji pri Milanu kar malce »ubili« euforijo in porabili »le« cca. 80 milijonov, da so sicer izboljšali kader, toda preskoka, ki smo ga navijači pričakovali ni bilo. V kadru seveda manjka kreator igre, nobeden pa se ne bi branil niti Zlatana Ibrahimovića, ki se je odločil ostati v Parizu. Varovanci Mihajlovića so sicer odigrali solidno predsezono, toda že v prvem krogu jim je peruti prestrigla Fiorentina. V drugem krogu je sicer Il Diavolo premagal Empoli, toda z velikimi mukami. Siniša ima tudi veliko težav s sestavo ekipe, saj bodo manjkali Antonelli, Menez, Niang, Mexes in Bertolacci. Prav zadnjega bomo najbolj pogrešali, saj je letos prišel za kar 20 milijonov, da pomaga vezni liniji, pri kateri ima Milan največ težav. V vezi bo po zadnjih informacijah pred de Jongom dobil priložnost Montolivo, ki je bil tarča kritik vseh medijev in navijačev v preteklih mesecih. Odločitev, da bo igral Honda na trequarti, bi Bonaventuro potisnilo v vezo, drugače bosta tam igrala Poli in Kučka. Milan bo svoje upe polagal predvsem na »Pumo« Bacco in Luiz Adriana, ki skupaj odlično funkcionirata, a žal ne prejemata prepotrebnih žog. V drugem polčasu bi lahko ob negativnem rezultatu pričakovali tudi »tridente« z Balotellijem, ki se je po letu »premora« vrnil nazaj v Milanello, kjer pridno trenira. Nedeljski derby bo bil ključnega pomena za Milan, saj bi jim morebitna zmaga dala prepotrebno samozavest in pogum za pozitiven niz rezultatov, ki manjka pri rdeče-črnih od odhoda Seedorfa s trenerskega stolčka. Za pozitivno stvar je pred Casa Milan nekaj dni nazaj poskrbel tudi »bivši interista« Mihajlović, ki je poskakoval ob coru »chi non salta nerazzurro è«. Curva Sud je sicer pred Caso Milan ob predstavitvi ekipe močno protestirala proti Gallianiju, od katerega zahtevajo odstop.

Na derby se odpravlja tudi 5 članska posadka Kluba navijačev AC Milan Slovenija, ki je polna upanja za pozitiven rezultat. Nadejamo se, da bo pot domov sladka, saj smo grenkih v preteklih letih izkusili že preveč. JVerjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Gianluca Rocchi

Prenos:


- Bet365
- Atdhe
- myp2p