Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: Empoli - AC Milan

NOV 25 2016

avtor: Klub navijačev

Slika

 

Empoli - AC Milan
SlikaSlika
Datum in čas tekme: 26.11 ob 20:45
Prizorišče: Stadio Carlo Castellani, Empoli (kapaciteta: 19,847)

Trenerja:
Slika
Giovanni Martusciello
Slika
Vincenzo Montella

Predogled obeh ekip:
Ekipa iz Toskane se nahaja le mesto nad cono izpada. Prav tako so v zadnjem času na zadnjih desetih tekmah zadeli le na eni izmed njih. V zadnjem krogu so visoko izgubili proti Fiorentini, kjer so prejeli kar štiri zadetke.

Empoli deluje zelo neprepričljivo, vendar so po drugi strani že ukradli točke Romi, neposrednemu tekmecu Milana v boju za vrh lestvice. Pri Empoliju je vredno izpostaviti Saponaro, nekdanjega igralca Milana, ki pa se v letošnji sezoni (tako kot večina ostalih v ekipi) še ni povsem znašel.

»Jutrišnja (današnja) tekma bi znala biti zelo nevarna. Empoli je organizirana ekipa, ki igrajo dober nogomet in ki je prejela enako število zadetkov kot mi«, je pred tekmo o modro-belih povedal Montella. Tudi sicer je stadion Empolija neugoden za Rossonere, saj so na zadnjih štirih tekmah kar trikrat remizirali.

Na drugi strani je Milan trenutno na visokem drugem mestu, ki si ga deli z Romo. V kolikor bi v prejšnjem krogu, na mestnem derbiju, uspeli zadržati vodstvo do konca, pa bi bili še bližje prvemu mestu. Na žalost so mestni tekmeci v zadnjih trenutkih srečanja uspeli izenačiti in derbi se je tako končal z neodločenim rezultatom 2-2.

Na derbiju se je gotovo poznala odsotnost Alessia Romagnolija. Montella je dejal, da naj bi bil Alessio sicer pripravljen in da bi lahko danes celo začel tekmo z Empolijem. Na derbiju ga je bolj ali manj uspešno nadomestil Gustavo Gomez, kateri po besedah trenerja očitno še potrebuje nekaj časa za njegovo rast.
V manjši »krizi« se je znašel tudi odlični Carlos Bacca, ki ni zadel na zadnjih šestih tekmah. Danes bo v konici napada skoraj zagotovo začel srčni Lapadula, ki si je s svojo borbenostjo in odnosom priboril vpoklic v italijansko izbrano vrsto.

Ima pa Milan gotovo srečo s tem, da je v ekipi vedno nekdo razpoložen. Tega dejstva je vesel tudi Montella: »Vsi igralci prispevajo k našim zmagam in uspehom. Zdaj je to Suso, pred tem pa sta to bila Bacca in Locatelli.«

Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Gianpaolo Calvarese

Prenos:


- Livefootball (HD - sopcast)
- Sky Calcio
- Atdhe
- LiveStreamUnited