Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: AC Milan - Genoa

MAR 17 2017

avtor: Klub navijačev

Slika

 

AC Milan - Genoa
SlikaSlika
Datum in čas tekme: 18.03.2017 ob 20:45
Prizorišče: San Siro, Milano (kapaciteta: 80,018)
Slika
Trenerja:
Slika
Vincenzo Montella
Slika
Andrea Mandorlini

Predogled obeh ekip: 

AC MILAN

Tako Milan kot Genova sta v prejšnjem krogu doživela boleča poraza. Milan je zahvaljujoč sodniški napaki izgubil v Torinu, Genova pa mestnem derbiju proti Sampdoriji.

Po neupravičeni enajstmetrovki, ki je v zadnji minuti žalostno zapečatila usodo Milana na Juventus Areni, ima Milan danes priložnost, da z zmago proti Genovi obdrži stik z vrhom lestvice. Genova je preteklo jesen doma porazila Milan s kar 3-0, zato bi moral biti motiv Rossonerov danes še toliko večji.  

Kljub velikim protestom Milanovih igralcev na koncu tekme, se seveda rezultat na koncu ni spremenil, sodniška napaka pa je v medijih kot nalašč ostala v senci kazni Carlosu Bacci in »razdejanju« v gostujoči slačilnici. Bacci je na začetku zaradi protestov pretila večja kazen, ki jo je prejel na koncu, saj bo počival samo na današnji tekmi.

Montella ima kar nekaj odsotnih igralcev, kar predstavlja skrb pri sestavi enajsterice. Poleg Bacce sta kaznovana še Romagnoli in Sosa; Montolivo, Bonaventura, Abate in Suso pa bodo tekmo zaradi poškodbe izpustili. Odsotnost slednjega bo lahko izkoristil Ocampos, ki je na posoji prav iz Genove. V začetni enajsterici bo začel Deulofeu, ki se je do sedaj izkazal za odlično okrepitev. Zaradi kazni Bacce, bo priložnost v prvi enajsterici ponovno dočakal Lapadula, ki zaradi nedavne poškodbe ni še povsem pripravljen.

Zmaga Milana je po neupravičeni izgubi točk v prejšnjem krogu še toliko pomembnejša, da obrdži stik z evropskimi mesti.

GENOA

Derby della Lanterna, ki se je odvijal v nedeljo, se za Rossobluje ni dobro končal. Luis Muriel je zabil za Sampdorijo, ki je na »gostujočem« terenu prizadejala boleč poraz za Genovo. Morda je nedavna zmaga proti Emploliju navijačem gostujočega moštva dala nekaj upanja, toda gledano skozi celotno sezono, je letošnja forma Genove zelo slaba, saj se nahajajo v bližini cone izpada. Čeprav je izpad malo verjeten, to ne spremeni dejstva, da so letos od svojih ljubljencev navijači pričakovali bistveno več.

Svetla izjema pri Genovi je sin bolj znanega Diega Simeoneja, Giovanni, ki je letos dosegel že 10 golov in bo tudi danes glavno upanje gostujočih navijačev.

Pri Genovi bodo zaradi poškodbe manjkali vratar Perin, Veloso in Gentiletti. Burdisso je kaznovan.

Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Carmine Russo

Prenos:


- Livefootball (HD - sopcast)
- Sky Calcio
- Atdhe
- LiveStreamUnited