Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: Crotone - AC Milan

AUG 18 2017

avtor: Klub navijačev

Slika

 

Crotone - AC Milan
SlikaSlika
Datum in čas tekme: nedelja, 20. 8. ob 20:45
Prizorišče: Stadio Ezio Scida
Slika
Trenerja:
Slika
Davide Nicola
Slika
Vincenzo Montella

Predogled obeh ekip:

Nova sezona, nov Milan. Prvič po letu 1986, na čelu Milana v novi sezoni ni Silvia Berlusconija, ki je klub proti koncu lanske sezone prodal kitajskim lastnikom.

Leonardo Bonucci, André Silva, Andrea Conti, Hakan Calhanoglu, Mateo Musacchio, Ricardo Rodríguez, Lucas Biglia, Franck Kessié, Gigio & Antonio Donnarumma, Fabio Borini in po vsej verjetnosti še Nikola Kalinić. To so nova imena, ki so prišla v Milan do sredine avgusta, do konca prestopnega roka pa se pričakuj še »top« okrepitev v napadu. Skupaj je Milanova nova uprava, na čelu s Fassonejem in Mirabellijem zapravila cca. 200m€ in zadovoljila apetite navijačev, ki so bili v preteklih sezonah vajeni t. i. »parametri zero« mercata.
Milan je zapravili več, kot bi si kdorkoli ob vseh težavah, ki so se pojavljale ob »closingu« oz. prevzemu kluba s strani novih lastnikov mislil. Mercato 2017 lahko že pred zaključkom ocenimo kot jasen signal, da se Milan želi vrniti tam, kamor spada – na vrh!

Milan je novo sezono odprl že z nastopi v Evropski ligi, saj je za uvrstitev v to tekmovanje potreboval skozi kvalifikacije. V prejšnjem predkrogu je uspešno in brez večjih težav odpravil Craiovo. Rossoneri so v nadaljevanju kvalifikacij med tednom, z visokih 6-0 razbil upanje Škendiji, ki bo sicer imela možnost, da popravi vtis na domači tekmi.

Pričakovanja pred novo sezono v Serie A so vsaj kar se tiče kluba oz. uprave previdne. Glavna prioriteta se je vrniti v Ligo prvakov, saj je to v prejšnjih sezonah povzročilo kar veliko luknjo. Težko je pričakovati, da bo ekipa igrala takoj tako, kot si bi želeli, saj je prišlo v kadru do velikih sprememb, zato bo potreben čas, da se ekipa uigra.

Turnejo Milana v Aziji in evropske tekme so pokazale, da je trenutna ekipa sposobna odigrati dobre tekme, vendar se vidi, da potrebuje še nekaj časa, da se ogreje na »delavno temperaturo«. Prvi test v Italiji bo sledil v nedeljo, ko Milan potuje na gostovanje, kjer se bo pomeril s Crotonejem. Pri Milanu bodo zaradi poškodb zagotovo manjkali Romagnoli in Biglia. Na zadnji tekmi proti Škendiji pa je na žalost poškodbo staknil tudi Jack Bonaventura. Niang, Paletta, Sosa in Gustavo Gomez so na listi za odhod, zato jih skoraj gotovo ne bo v kadru za tekmo.

Domačini bodo zagotovo zelo motivirani za tekmo, saj bodo dejansko odprli novo ero Milana. Milanu so že uspeli prekrižati načrte v lanski sezoni, ko so jim vzeli dve točki. Cilj domačih v tej sezoni je jasen – izogniti se izpadu. Realno gledano, ekipa Crotoneja sodi v drugo polovico lestvice.

V opomin pred nedeljsko tekmo: leta 1986, ko je Milan začel neponovljivo zgodbo (ali pač?) in zmagovalno areo na čelu z Berlusconijem, je sezono začel s tekmo proti Ascoliju. Velika večina navijačev se te tekme ne spominja, vendar optimizem, ki je takrat zavladal pred sezono, se je razblinil po tej tekmi, saj je Milan na koncu celo izgubil z 1-0. Toda nadaljevanje Milanove zgodbe je znano vsakemu in bo zavedno zapisano v zgodovino z zlatimi črkami. Čas je, da se ponovi.

Z novim kapetanom, Leonardom Bonuccijem in ostalimi velikimi okrepitvami Milana, je navijačem dovoljeno sanjati.

S T I A M O  A R R I V A N D O !

 Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Andrea de Marco

Prenos:


- Livefootball (HD - sopcast)
- Sky Calcio
- Atdhe
- LiveStreamUnited