Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: Hellas Verona - AC Milan

OCT 18 2014

avtor: Gennaro

Po reprezentančnem premoru se vrača Serie A. Milan bo gostoval pri Hellasu iz Verone.

Slika

 

Verona - AC Milan
SlikaSlika
Datum in čas tekme: 19.10.2014 ob 15:00
Prizorišče: Marc Antonio Bentegodi, Verona (kapaciteta: 38,402)
Slika
Trenerja:
Slika
Andrea Mandorlini
Slika
Filippo Inzaghi

Predogled obeh ekip:
Verona
Povratniki v Serio A, so v lanski sezoni presenetili mnoge, ko so se brez večjih težav obdržali med elito in se vse do konca prvenstva celo borili za mesta, ki vodijo v Evropo. Lansko sezono so končali na desetem mestu, le 4 točke za mestom, ki je peljal v Evropo. Stroka in javnost, pa so bili, bolj kot nad samo uvrstitvijo moštva, navdušeni nad glavnimi nosilci igre. Ob veteranu v sami konici napada, Luci Toniju, so bili glavni kreatorji v moštvu Iturbe, Romulo in Jorginho. Od omenjene četverice, v letošnji sezoni igra le še veteran Toni, preostala trojica pa se je preselila k Juventuu, Romi in Napoliju. Eden glavnih konkurentov za nakup vseh treh igralcev, je bil tudi Milan, ki pa je v vseh treh primerih ostal praznih rok. Ob odhodu skorajda vseh nosilcev igre, so v letošnji sezoni mnogi Veroni pripisovali precej manjše možnosti za ponovitev lanskega uspeha, a čeprav je še prezgodaj za dajanje takšnih ocen, za enkrat deluje, da bo karizmatični trener Mandorlini, tudi letos mešal štrene najmočnejšim ekipam v Italiji. Ob kopici novih igralcev, ki so se čez poletje preselili v Verono, je tudi nekaj zvenečih (sicer starejših) imen. Izpostavljamo Saviolo in Rafo Márqueza, ki sta v svojih zlatih časih igrala za klube kot so Real Madrid in Barcelona. Verona je sezono odprla z remijem proti Atalanti, na kar sta sledili dve zmagi, ki sta varovancem Mandorlinija prinseli tretje mesto na lestvici. Po domačem remiju v četrtem krogu, pa so v petem krogu doživeli tudi prvi poraz, ko so se na rimskem Olimpicu vse do 70. minute, dobro upirali favorizirani Romi. Po prvem porazu v sezoni, so na reprezentančni odmor odšli zadovoljni, saj so na domačem igrišču premagali Cagliari.

 

AC Milan
Milan se je na reprezentančni premor odpravil z zanesljivo domačo zmago nad Chievom. Po seriji treh tekem brez uspeha (poraz proti Juventusu in remija z novincema v ligi), so varovanci Pippa Inzaghija v zadnjem krogu, prikazali všečno predstavo in z dvema prelepima zadetkoma zasluženo premagali goste iz bližnje Verone. Ravno Verona pa je naslednja destinacija Rossonerov, saj varovanci Pippa Inzaghija odhajajo na gostovanje k mestnim tekmecem Chieva, k Hellas Veroni. Moštvi sta na lestvici tesno skupaj, saj sta obe ekipi v dosedanjih šestih krogih, osvojili po 11 točk. Reprezentančni premor je Milanu prišel še kako prav, saj bo za nedeljsko tekmo nared večina poškodovanih igralcev. Za tekmo proti Veroni naj bi bili pripravljeni Saponara, Bonaventura, Abate in Diego Lopez, še največ skrbi pa Inzaghiju povzroča poškodba odličnega Meneza, ki je še vedno vprašljiv. Med poškodovanimi še naprej ostaja Van Ginkel, ki do nedelje ne bo nared. Gostovanja v Veroni so vedno neugodna, pa naj si bo nasprotnik Chievo, ali pa Verona. Ob tem je potrebno poudariti tudi rivalstvo med Milanom in Verono, saj sta kluba drug drugemu, prizadejala kar nekaj hudih udarcev. Verona je bila kar dvakrat najbolj zaslužna, da Milan danes nima že dveh zvezdic nad grbom kluba, na drugi strani pa so Rossoneri zaslužni za zadnji izpad Verone iz Serie A, v katero se niso uspeli vrniti celo desetletje. Mož, ki je Veroni leta 2002 presodil, je bil ravno Pippo Inzaghi.

 

 

Domače moštvo tako v skorajda identični formi, kot gostje pričakujejo nedeljsko tekmo, zagotovo pa bodo storili vse od sebe, da ponovijo lanski rezultat, ko so v prvem krogu Serie A, po dolgih desetih letih čakanja, premagali moštvo, ki jih je pred desetimi leti poslalo v Serie B. Gre za moštvo, ki ni pretirano učinkovito, ki pa po drugi strani prejema izjemno malo zadetkov, saj so v letošnji sezoni mrežo nedotaknjeno ohranili že trikrat (Milan le enkrat). Verjamemo, da bo Pippo skupaj s strokovnim štabom, našel pravo taktiko in se skupaj s fanti v Milano vrniti s pomembnimi tremi točkami. 

 

Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Paolo Valeri

Prenos:


- Bet365
- Atdhe
- myp2p