Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Reportaža Udinese 2-3 Milan

SEP 25 2015

avtor: al3n

Naš član David, je strnil nekaj besed o tekmi v Vidmu, ki si jo je ogledal z ekipo navijačev AC Milan Slovenija. Hvala David!

 

V torek 22. 9. 2015, smo se najbolj zvesti navijači odpravili na tekmo v Videm. Na tekmo smo se odpravili z lastnimi prevozi. Za mene se je pot začela v Zrečah, od koder sem se odpravil ob 16ih z prijateljem. V Ajdovščini pa sta nas že čakala oba Aneja s kombijem. Napolnili smo kombi in se odpravili proti Vidmu. Pot je hitro minila ob dobri družbi in na cilju smo bili že okrog 19. ure. Opremili smo se z rdeče črnimi oblačili in se odpravili pred stadion. Hitro smo zagledali Stadio Friuli, ki je že skoraj dokončno prenovljen. Moram priznati videmčani so glede stadiona opravili delo zares dobro, bil mi je všeč. Po nekaj minutah so nas med prvimi spustili v osrčje Friulija. Hitro za nami so si trato na Friuliju prišli pogledat tudi igralci AC Milana. Poslikali smo stadion in naredili še skupinsko sliko. Kmalu za tem so se prišli ogrevat golmani, po nekaj minutah pa še ostali igralci. Ogrevanje smo videli čisto od blizu saj smo si priborili prvo linijo pri ograji. Ob 20:30 pa smo se odpravili na svoje sedeže.

V prvi enajsterici je bilo nekaj sprememb. Igrali smo s standardno postavitvijo 4-3-1-2. Na golu je bil kot vedno Diego Lopez, štopersko mesto sta zasedla Romagnoli in Zapata, na bokih pa De Sciglio in mladi Calabria. V vezni liniji sta prvič v tej sezoni skupaj zaigrala De Jong in Montolivo, zraven pa še standardni Bonaventura. Za Balotellijem in Bacco pa je začel Honda.

Sodnik je zapiskal in tekma se je začela. Obe ekipi sta začeli zelo napadalno. Takoj se je izkazal Mario, ki je z lepim driblingom preigral Udinesejevo obrambo a so nad njim naredili prekršek na oddaljenosti 25m. Balotelli jim je takoj pokazal zakaj je vedno veljal za enega največjih Italijanskih talentov. Zabil je prekrasen gol v 5. minuti iz prostega strela. Tekma se je razživela in že v 11. minuti je prerojeni Montolivo z globinsko podajo zaposlil Bonaventuro, ki si je žogo zaustavil in rutinirano zabil za 2:0. Kmalu za tem je Balotelli zaradi nespametnega štarta dobil rumeni karton. Tekma je bila še zmeraj zelo zanimiva. Tempo se je zniževal do polčasa. A tik pred polčasom je po podaji iz kota zabil Zapata in navijači Milana na Friuliju smo preprosto ponoreli. Z največjim veseljem smo šli proslavljati polčas s pivom. Hitro po začetku polčasa smo se vrnili na svoja mesta. Presenetila nas je zamenjava fantastičnega Calabrie. In razživel se je Udinese. V 51 minuti je zabil badu po podaji starega mačka Di Nataleja. Kmalu za tem pa je sledil nov šok Milaniste. Zabil je rezervist Udineseja Duvan Zapata. Vsi smo se ustrašili, da se le nebi ponovil Istanbul. Saj smo se ravno na to temo šalili med polčasom. Balotelli je driblal in zadrževal žogo čas je mineval in Udinese je bil že zelo blizu 3. zadetka. Med tem sta v igro prišla še Poli In Luiz Adiano, namesto Honde in Bacce, ki to tekmo ni dobil uporabnih žog. Tekma se je počasi spet umirjala igralci Udineseja pa so bili zelo živčni saj so bili zelo blizu točke. Tik pred koncem pa je še za nameček dobil drugi rumeni karton Fernandes. Kmalu za tem pa je ob 22:38 vendarle zapiskal sodnik konec tekme. Sledilo je kratko veselje in hiter odhod iz stadiona. Vsi smo si želeli čimprejšnje vrnitve v Slovenijo, zato smo se hitro odpravili proti kombiju. Nekaj minut čez enajsto pa smo bili že iz Vidma saj je Anej zelo dobro ocenil situacijo in parkiral tik ob cesti. Veselje je sledilo v kombiju, kjer smo komentirali in analizirali tekmo. Vsi pa smo bili veseli 3 točk. Okrog polnoči smo bili že v Ajdovščini. Poslovili smo se in vsak z svojim avtom odpeljali domov.

Zaklučili smo še eno uspešno izpeljan ogled tekme. Sedaj pa nas v naslednjem krogu čaka Genoa. Kamor pa gremo po nič drugega kot po 3 točke in 3. zaporedno zmago. Po poškodbi naj bi se vrnil Bertolacci, vprašljiv pa naj bi bil Kucka. Še vedno pa so odprte prijave za Napoli (4.10. 2015).