Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Ciao, Tiziano Crudeli!

FEB 28 2016

avtor: Klub navijačev

28. feburar 2016, Slovenija - Tokrat smo doživeli snidenje v živo in se prepričali o velikosti srca Tiziana Crudelija...

»Kaj gremo na Milan-Torino?« Takšno vprašanje sem si postavil, preden sem vsem našim članom poslal e-mail za prijavo na tekmo Milan-Bologna in praznovanje 30. Obletnice Berlusconija na mestu predsednika Milana. E-mail je seveda ustvaril precejšnjo zmedo in paniko pri rdeče-črnem ljudstvu, saj 27. februarja nismo igrali proti Bologni, temveč proti Torinu. Kmalu zatem je Tilen na tekmo prijavil 6 kočevskih medvedov, čez nekaj dni pa sta sebe vpisala še Gregor in Mojca. Žal ste nekateri bili prepozni in tako na žalost spremljali tekmo pred TV ekrani. Razlog za odhod na tekmo je poleg ljubezni do kluba bil tudi ustrezen termin, saj se je tekma igrala na soboto, kar se pri Milanu poredkoma zgodi. Medtem ko so se dnevi do tekme hitro odštevali, sem prišel na idejo da bi lahko naš dan malce »začinili«, ker vreme v februarju večkrat prežene mraz v naše kosti. Zmrzovanje v centru mesta in pred stadionom ob morebitnem slabem vremenu me ni prav nič mikalo, zato sem poklical našega prijatelja Tiziana Crudelija in njegov štab, ki nam je v preteklosti že pripravil lepo presenečenje. Njihova razpoložljivost je bila res občudovanja vredna, zato smo se po hitrem postopku dogovorili, da obiščemo njihov studio na dan tekme. Tako smo se vsi udeleženci ogleda zbrali v soboto 27. februarja ob 10:00 v Ljubljani. Šest medvedov je prišlo naravnost iz Kočevskega Roga, Gregor in Mojca pa sta se nam pridružila iz štajerskega konca. Počasi smo krenili proti Milanu in rjovenje na zadnjih sedežih s strani Tadeja pa je skrbelo za dobro in veselo vzdušje v kombiju. Do Milana smo imeli še par postankov in nekaj vročih debat okoli našega priljubljenega kluba, med katerimi smo odkrili tudi »vohuna«, ki se je pritihotapil v krog milanistov. Gospod Marko je (bil) namreč član navijaškega kluba Barcelona, s seboj pa je imel tudi člansko izkaznico, ki jo je prostovoljno uničil in odvrgel še preden smo prišli v Milano.

Že pred vsemi pomembnejšimi dogodki dnevnega reda je spoznal svojo življenjsko napako in se pred vsemi iskreno pokesal. Verjetno v glavi ni imel najmanjše ideje, kaj se bo dogajalo po tej plemeniti odločitvi. Ob deževnem dnevu smo nekaj po 15h prišli pred Casa Milan in si najprej ogledali prekrasen muzej, ki je imel ob priložnosti obletnice znižane cene za vstop, ki smo jih kot uradni navijaški klub sicer vedno deležni. Sam sem do potankosti pregledal muzej že trikrat, zato so me kot predstavnika kluba brezplačno spustili na ogled in moram vam povedati, da je bil malce spremenjen od mojega zadnjega obiska, zato mi zagotovo ni bilo žal ponovnega ogleda. Kot nekateri že veste, se iz muzeja pride direktno v Milan Store Case Milan, ki je imela za spremembo raznorazne akcije in znižane cene. Po sprehodu skozi trgovino smo prejeli še zadnje napotke za enega izmed dveh glavnih dogodkov dneva in se po hitrem postopku odpravili do našega junaka Tiziana Crudelija. Ob prihodu na lokacijo studia Diretta Stadio so nas vsi sprejeli z neverjetno prijaznostjo in ustrežljivostjo. Receptor je sicer bil interista, toda moram priznati da ga je krasila izjemna simpatičnost. V avlo je po nas prišel režiser oddaje Fabiano in nas popeljal v srce dogajanja ter nam sporočil, da bo Tiziano prišel vsak trenutek. Tako smo imeli deset minut, da smo si do potankosti ogledali studio in si drznili položiti našo zadnjo plat na prestol Tiziana Crudelija in se seveda fotografirati. Kmalu za tem je prišla zvezda večera, TIZIANO CRUDELI! Že od prve sekunde smo lahko opazili, da ga je naš obisk ganil. Takoj je visoko dvignil naš šal in majico ter se slikal s transparentom in vsemi udeleženci. Nato so sledila individualna fotografiranja in tako naprej. Fabiano nam je sicer rekel, da bi lahko tudi ostali na sami oddaji, toda žal nas je bilo malce preveč, pa tudi studio je zelo majhen. Naš namen je bil ogled tekme, zato smo se jim 117x zahvalili in se počasi odpravili proti izhodu. Ob odhodu pa se je zgodilo nekaj, kar ni nobeden od nas pričakoval: Tiziano nas je pozdravil s solznimi očmi in takrat smo resnično spoznali, koliko ta človek zares ljubi Milan in kako se ga vsi dogodki okrog kluba dotaknejo. Takšen je očitno ob vseh navijačih, ki mu izkažejo podporo, občudovanje in ljubezen, tako da tudi mi očitno nismo bili nobena izjema. Lahko rečem da smo še v živo spoznali nekoga, ki ima zares ogromno srce.

Sledil je štart proti stadionu, ob prihodu pa sem opazil, da sem pozabil jakno v studiu. Padla je odločitev da bom klapo iz Diretta Stadio še enkrat obiskal in skozi hudo milansko gnečo sem še enkrat prišel do studia. Ob prihodu pa ista zgodba: neverjetna prijaznost in ustrežljivost. Ker so že prenašali oddajo zaradi tekme Empoli-Roma sem na hitro vzel kar sem pozabil in se vrnil na parkirišče Via Tesio pred mogočnim San Sirom. Sledil je vstop na stadion in ogled tekme, ki smo jo morali obvezno zmagati. Milan je bil v prvi uri igre superioren nasprotnik, nato pa je ekipa po razveljavljenem zadetku Bacce padla. Zadnje pol ure igre smo trepetali, zmaga in tri točke pa so vseeno ostale v Milanu. Veseli in zadovoljni smo se ob 23h usedli v kombi in se ob občasno močnem dežju odpravili domov. V Ljubljano smo prišli nekaj po četrti uri zjutraj in se lepo poslovili, saj je bil za nami fantastičen dan. Marko se je tako ob koncu dneva že povsem spreobrnil, njegovo medvedje srce je od včeraj naprej rdeče-črno. Če se boste kdaj sprehajali po Kočevskem Rogu vam svetujemo, da s seboj obvezno vzamete rdeče-črn šal, kajti kakšne druge barve bodo ob nepričakovanem srečanju z medvedom lahko bile usodne.

Naše nove dogodivščine so vezane na 10. April, ko se bomo pomerili z Juventusom – nekaj mest imamo še prostih, tako da ste vabljeni h ogledu. V kolikor bo zanimanje, pa se bomo mogoče že 20. marca odpravili  na tekmo Milan-Lazio, za info ali prijavo pišite na karte@acmilan.si.

Hvala vsem udeležencem, FORZA MILAN!

Anej Škerl

organizator ogledov in ustanovitveni član Kluba navijačev AC Milan Slovenija