Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Reportaža: Austria Wien - AC Milan 14.09.2017

SEP 22 2017

avtor: Klub navijačev

S "petardo" proslavili prvo evropsko gostovanje AC Milan Slovenija

Milan se je prejšnji četrtek vrnil v Evropo, sicer ne (še) v Ligo prvakov, kamor spadamo, ampak bo letos naskakoval naslov v Ligi Evropa. Gledati Milan v Evropi je vedno nekaj posebnega, še bolj posebno pa je bilo tokrat, saj je bilo to prvo evropsko gostovanje navijaškega kluba AC Milan Slovenija! In kako se je končalo? Vrhunsko, s petardo v mreži Austrie in zmago Slovenije nad Španijo. Takrat še nismo vedeli, da bomo kasneje tudi postali evropski prvaki.

Tokrat smo bili "srečneži" predvsem navijači iz Prekmurja in Štajerske, saj smo prvič imeli do tekme najmanj kilometrov. Ja, tudi to smo dočakali. Po jutranjem obveznem čveku smo hitro zapadli v staro rutino in že sestavljali postavo Milana za tekmo z Austrio, se prelevili v trenerje in na splošno največje strokovnjake, pri čemer nam je pomagal tudi hmeljnati napitek, našla pa se je tudi kakšna žlahtna kapljica. Pot do Dunaja je seveda precej krajša, kot tista do Milana, tako da smo v prestolnico Austrie prišli dovolj zgodaj, da smo si brez težav ogledali mesto. Nekateri so ostali pri avtobusu, drugi so se podali v trgovine, tretji pa smo šli svoje vozniške sposobnosti preizkusit v Prater.

Čas do tekme si je tako vsakdo krajšal po svoje, okrog 18. ure pa smo se seveda odpravili na Ernst Happel stadion, ki je gostil prvo srečanje letošnje izvedbe Lige Evropa. Nismo se še dodobra usedli in spili požirek piva, pa je Milan že vodil. Nato še dvakrat bam, bam in Milan je po 20. minutah že vodil s 3 : 0, potem ko je dvakrat zadel Andre Silva, enkrat pa je za to, da bo imel kebab boljši okus, poskrbel Calhanoglu.

V drugem polčasu podobna zgodba, le da so prvi zabili domačini. Po podaji iz kota je zadel Borković. Njegov priimek je dobro znan vsem ljubiteljem nogometa, saj se ob njem vedno spomnimo na epske komentarje v oddaji "Naj, komentator", projektil Calhanogluja pa bi verjetno pospremil z besedami, "Ajmo desetka, lepi, lepi gol". Do konca srečanja je Milan zadel še dvakrat in na koncus slavil s 5 : 1. Polovica dela je bila tako opravljena, drugo polovico pa nas je večina pričakovala še od slovenskih košarkarjev.

Ob spremstvu policije, kot da smo najhujša ultras skupina v Evropi, ki je ravnokar pretepla pol Dunaja, smo se nato odpravili proti avtocesti. Na slednjem smo se nato razporedili v več skupin in preko mobitela spremljali slovenski stampedo čez nemočne Špance. Vzdušje je bilo zaradi tega seveda še neprimerno boljše. Pot domov je tako minila še hitreje, ob značilnem govoru presidenteja pred izkrcanjem pa smo si v glavah že predstavljali naslednje popotovanje.

FORZA MILAN!

Klub navijačev AC Milan Slovenija

avtor: Smilijan Kuhar

CELOTNO FOTOGALERIJO SI LAHKO OGLEDATE NA POVEZAVI (KLIK).