Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Pozdrav iz New Yorka

AUG 06 2013

avtor: Klub navijačev

111

Naša članica Tina se nam je oglasila iz NY, kjer je obiskala tekmo Milana

Dva meseca nazaj nam je Tina obljubila, da bo za Klub navijačev AC Milan Slovenija opravila reportažo iz tekme International Championship Cupa, ki se je odvijal v New Yorku. Tina je bila zelo pridna in nam poleg reportaže posredovala še slike. Radi vidimo, da punca uživa in komaj čakamo, da gre spet z nami na San Siro, kjer nam bo do potankosti opisala izkušnjo. HVALA TINA!

Dragi moji Milanisti!

Za vse tiste, ki si niste mogli ogledati včerajšnje tekme in ki vas zanimajo podrobnosti iz prve roke kaj se je dogajalo zadnje 2 dni v New Yorku. Torej, v soboto smo redki navijači imeli možnost videti vse igralce AC Milana v živo (in ne samo iz zelenice). In sicer smo jih ujeli, ko so zapuščali hotel kjer so nastanjeni v New Yorku. Na žalost smo jih videli zelo na hitro, ker so zelo na hitro odšli na avtobus in noben ni pokazal kakšne želje po slikanju. Po mojem so se pravkar vstali, ker je pa le dosti velika časovna razlika. Vseeno pa nam je uspelo posneti par slikic. In opazovali smo lahko Allegrija, kako sedi na sprednjem sedežu in kot vedno, gleda zaskrbljeno. Kasneje tega dne, smo bili v najbolj znanem Soccer klubu v mestu, kjer je podpisoval majice legenda Maldini. In kot se zanj spodobi, je konkretno zamudil, je pa pokazal velikodušnost ob slikanju. Ni pustil nobenega v klubu, da se ne bi slikal z njim. Tudi pri podpisovanju majic in bilo nič drugače. Na mojo original majico se je podpisal kar 2x (prinesem pokazati na naslednjo skupno tekmo, ki si jo gremo pogledati). Še vedno legenda!!

V nedeljo 4.8., pa nas je čakal ogled dveh tekem na stadionu Metlife Stadion, ki je stadion New York Giantsov. Sprejme do 82.000 ljudi, vendar nas je bilo na nedeljski tekmi le slabih 40.000. Na sporedu sta bili dve tekmi in sicer, ob 4 pm. Valencia: Inter in ob 6.30 pm. Milan: Chelsea. Na stadionu so prevladovale modre barve (sta bila le 2 »modra« kluba), vendar se nas je tudi »rdeče črnih« nabralo kar veliko. Prva tekma ni bila prav posebej zanimiva, Inter s Handanovićem tudi ni prišel do kakšnih velikih priložnosti. Tako da je bila zaslužena zmaga Valencie.

Na drugi tekmi pa je bilo ravno obratno. Tekma je bila vseskozi napeta. Še posebej ko so Chelsea povedli (po napaki Antoninija), so se naši prebudili in začeli bolj resno napadati. Se je pa na žalost videlo, da niso čisto »tapravi« in so zgledali, kot da imajo še vedno »jet lag«. Posebej Balotelli, ki se mu ni prav nikamor mudilo in opravičeno ga je Allegri ob polčasu zamenjal. El Shaarawy je sicer prišel do par priložnosti, vendar do nobene prav resne. Drugi polčas je bila žoga veliko večino naša, vendar kar niso mogli zadeti. Imeli so veliko super priložnosti. Posebej bi izpostavila Nianga, ki je odigral super, dobil veliko resnih priložnosti, eden redkih, ki je večino časa tekel in se boril. Vse do konca tekme, je bilo napeto vzdušje, ali bo AC Milan izenačil in bi v tem primeru gledali 11-metrovke. Vendar pa so v sodnikovem podaljški Chelsea še enkrat zadeli in uničili vse upe za finale. Torej, tekma se je končala z izidom 2:0, čeprav bi si Milan zaslužil (vsaj v drugem polčasu) kakšen gol, ker so ga odigrali odlično.

Večini na stadionu se je želja uresničila, saj je bilo zelo veliko navijačev Chelsea. Smo pa videli tudi slovenske navijače Chelsea, ki so imeli slovensko zastavo točno za golom, kjer je prej branil Handanović. Svet je pa res majhen! 

111celaslika

1112

1113

1114

1116

1117

1118

11188

11199

111999

123213