Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predstavitev

Ime: Klub navijačev AC Milan Slovenija
Leto ustanovitve: 2012

Naslov:: Mariborska cesta 18, 2327 Rače
Email:: info@acmilan.si

Klub navijačev AC Milan Slovenija je uradno priznan navijaški klub AC Milana v Sloveniji, potrjen s strani uprave italijanskega nogometnega kluba AC Milan. Ustanovljen je bil 14. februarja leta 2012. Ideja za ustanovitev navijaškega kluba je nastala mesec dni pred tem na prvem skupnem ogledu tekme v Milanu, ko smo si ogledali največji mestni derbi na svetu AC Milan – Inter. Neformalno smo se navijači Milana družili že veliko prej na forumu AC Milan Slovenija, ki je bil ustanovljen že leta 2006, od leta 2009 naprej pa smo forum preselili na lasten strežnik in ga preimenovali v AC Milan Slovenija. Ne glede na socialna omrežja je še vedno aktualen in zelo dobro obiskan. Že veliko pred ustanovitvijo kluba smo se na forumu dogovarjali za kakšno srečanje milanistov Slovenije, da bi se bolje spoznali toda do realizacije tega do ustanovitve kluba ni prišlo.

Namen ustanovitve navijaškega kluba je torej bil združiti slovenske navijače, ki stiskajo pesti za najtrofejnejši nogometni klub na svetu. Zaradi neposredne bližine Italije in bogate zgodovine, ki jo je spisal AC Milan ima namreč ta klub v Sloveniji veliko število navijačev in simpatizerjev. Z nami je na tekme Milana potovalo že več kot 1000 navijačev iz vse Slovenije. Navijaški klub vsem tem, ki si želijo ogledati tekme Milana v živo omogoča denarnicam prijazne oglede tekem, nakupe in popuste pri nakupih uradnih artiklov AC Milana in našega navijaškega kluba, razna druženja in spoznavanja kot so pikniki in skupinski ogledi tekem v večjih slovenskih mestih. Vsakemu navijaču, ki postane član našega navijaškega kluba pripada vsakoletno darilo za članstvo v našem klubu, zagotovljene pa ima tudi karte za vsako domačo tekmo AC Milana, ki si jo želi ogledati v živo. Do zdaj smo si ogledali vse najpomembnejše tekme Milana v zadnjih dveh sezonah in pol. V živo smo si ogledali tekme Milana proti Juventusu (5x), Interju (5x domača tekma, 2x gostovanje), Napoliju (3x), Romi (2x), Fiorentini (2x), Laziu, Arsenalu, Barceloni (3x), Atleticu, Celticu, PSV, Ajaxu, Sampdoriji in Novari, ko so se 2 leti nazaj poslovili naši legionarji. Štirikrat smo bili skupaj na gostovanju v bližnjem Vidmu, kjer so se Rdeče-črni pomerili z Udinesejem. Na nekaterih tekmah pa smo tudi srečali in se slikali z legendami kluba kot sta dobitnik 3 zlatih žog Marco Van Basten in eden najboljših branilcev vseh časov Franco Baresi. Čas za nas pa si je vzel tudi direktor kluba Adriano Galliani. Od otvoritve dalje navijačem omogočamo, da si v Milanu ogledajo Caso Milan v kateri ima uprava Milana nove prostore, v njej pa se nahajajo še muzej Milana, klubska trgovina in restavracija. Preko nas si lahko priskrbite tudi drese Milana, ki jih v Milanellu podpišejo igralci.

Naš klub trenutno šteje 250 članov in število se vztrajno povečuje. Ustanovitev navijaškega kluba se je tako izkazala za pravilno potezo. Kot že rečeno smo na tekme peljali več kot 1000 navijačev in veliko teh se je še večkrat obrnilo na nas, nekateri so tudi postali redni obiskovalci tekem v Milanu. To samo dokazuje, da smo vredni zaupanja in da smo na pravi poti. Za vas se bomo trudili še naprej. Motivacije nikoli ne manjka. 

Vse simpatizerje vabimo, da se nam pridružite in nam sledite tudi na socialnih omrežjih. Število všečkov in sledilcev vztrajno raste iz dneva v dan. Najdete nas tukaj:

Facebook stran

Facebook profil

Twitter

Od 19.9.2014 naprej deluje prenovljena spletna stran na kateri lahko preverite vaše članstvo v klubu, se prijavite na tekme, oddate naročilo za klubske artikle ali izpolnite obrazec za članstvo v našem navijaškem klubu (od meseca maja '15 naprej). Najdete pa še veliko ostalih informacij, aktualnih novic, zanimivosti o AC Milanu in našem navijaškem klubu.

Ekipo sestavljajo:

Osnovni podatki kluba:

Ustanovitev: 14.2.2012

Uradno priznanje pri AIMC: MILAN CLUB SLOVENIA

Naziv: KLUB NAVIJAČEV AC MILAN SLOVENIJA

Naslov: Mariborska cesta 18, 2327 Rače

Splet: www.acmilan.si

Št. TRR: SI56 0451 5000 1946 231

Davčna številka: 29220505

Predsednik: Davor Krepfl - 040 599 183

Podpredsednik: Peter Plut

Organizator izletov: Anej Škerl – 040 544 428

Računovodstvo: Ana Švehla

Odbor Kluba:

  • Anej Skočir
  • Alen Žužej
  • Andraž Berlič
  • Dražen Miličević
  • Smiljan Kuhar

F O R Z A   M I L A N !!!