Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Reportaža: Milan - Lazio, 13. 4. 2019

APR 15 2019

avtor: Smiljan Kuhar

Končno! Milan slavil pred slovenskimi navijači

 

V soboto nekaj minut po 6. uri zjutraj se je avtobus slovenskih navijačev iz Ljubljane odpravil na pot v Milano, končna destinacija je bil seveda kultni San Siro, kjer sta se zvečer ob 20.30 udarila Milan in Lazio. Naj ob tem dodam samo to, da bi bilo rušenje tega kultnega stadiona, ob katerem se mi koža naježi ob vsakem obisku, še bolj zgrešeno dejanje kot angažiranje "veletalentov" kova Constant, Mesbah, Matri in Traore.

Tako kot vedno, tudi tokrat grla med potjo niso ostala suha. Ob tem pa smo se prelevili v trenerje in razglabljali o "zgrešenih" taktikah, pa o pozitivnih stvareh in še marsičem. Beseda je nanesla tudi na vročo debato o slovenskem nogometu in najbolj nogometnem mestu v Sloveniji, a to je tema za kdaj drugič :)

Skratka, pot do Milana je ob dobri družbi tudi tokrat minila hitro, nekaj minut čez 13. uro smo že lahko uživali ob pogledu na naš drugi dom. No, kakšno uro kasneje pa smo uživali ob dobrotah iz žara, v Klubu navijačev AC Milan Slovenija so tudi tokrat poskrbeli, da nihče od 45-glave posadke pred srečanjem ni bil pretirano lačen. Posebna zahvala ekipi iz Kočevja, ki je pomagala pri organizaciji piknika!

Čas do tekme si je vsakdo krajšal na svoj način. Nekateri smo se odpravili v bližnji angleški pub in uživali ob porazu stare koklje proti Spalu, spet drugi so se odpravili v center mesta po nakupih, nekaj pa se jih je odpravilo v Casa Milan.

Z vsako minuto, ko smo bili bližje tekmi se je čutila večja napetost. Sam sem se nekaj minut po pol osmi uri znašel na svojem sedežu in tako kot že ničkolikokrat užival v mogočnosti, ki jo premore San Siro. Prihod igralcev na zelenico San Sira vedno poskrbi za stoječe ovacije, podobno je tudi s priredbo legendarne "Sara perche ti amo", ki se odvrti le nekaj trenutkov pred začetkom srečanja.

O sami tekmi ne bom izgubljal besed, najbolj pomembno je to, da je Milan po štirih tekmah brez zmage znova prišel do kompleta vseh treh točk. Občutek, ko Rossoneri zabijejo na San Siru je neverjeten, še posebej zato, ker je okoli tebe več deset tisoč takšnih, ki imajo klub tako radi kot ti.

Milan je tako prišel do pomembnih treh točk, po dolgem času je četa Gennara Gattusa slavila tudi pred očmi slovenskih navijačev. Po koncu si nas je večina zares oddahnila, saj je trajalo kar nekaj časa, da smo si v živo ne le ogledali tekmo, ampak tudi videli zmago naših ljubljencev.

Pot domov je bila zaradi zmage precej lepša in lažja. Pred Milanom so sedaj najbolj pomembne tekme te sezone. Verjamem, da se bomo sredi maja, če ne prej, ponovno družili in se odpravili na finale pokala v Rim. Verjamem pa tudi, da bomo prihodnje leto Milan spremljali tam, kjer mu je mesto - v Ligi prvakov!

FORZA MILAN

GALERIJA (KLIK)