Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Berlusconi bo prodal: Načrt in nov SKLAD, ki bo Milan dvignil iz pepela

JUN 01 2016

avtor: Klub navijačev

Predstavitev načrta investitorjev, ki bo ponovno dvignil A.C. Milan

Novo lastništvo Milana je oddaljeno korak od začetka. Vse bo odvisno od zadnje besede Berlusconija, toda vse karte so bile položene na mizo ustanovitelja Mediaseta. Projetk nakupa in novega začetka Milana je bil predstavljen v preteklih dneh. V projekt bo deloval pod okriljem velikega »SKLADA«, ki bo sestavljen iz 7-8 investitorjev iz Kitajske: Evergrande, Robin Li in ostalih poslovnežov, ki so mednarodno priznani in uveljavljeni.

Načrt novega Milana je bil podan na mizo Berlusconija v Villi San Martino, prisotni pa so bili tudi managerji Fininvesta, ki bo še vedno ostal začasni delni lastnik. Berlusconiju je bilo ponujeno mesto častnega predsednika, po zahtevah kitajskih investitorjev.

V naslednjih dneh, če bo Berlusconi dal odločilni »DA« za izvedbo operacije, bodo investitorji ustvarili SKLAD na Kitajskem, ki bo v kratkem tudi imenovan. Pravniki že delujejo na tem področju, da poimenujejo »novo vozilo«, ki bo peljalo Milan naprej. Novi investitorji naj bi v sklad vložili okoli 1 milijardo evrov. V dosjeju, ki je bil v preteklih dneh posredovan s strani Galatioto Sports Partners uradnim svetovalcem Fininvesta (studio Chiomenti), je predviden tudi načrt za okrepitev igralske zasedbe Milana. Milijarda evrov, s katero bo SKLAD upravljal, bo bila uporabljena za nakup Milana in plačilo dolgov (cca. 700 milijonov evrov) ter za okrepitev kadra, ki bo Rossonere zopet popeljal na vrh.

V načrtu so predvidene investicije na mercatu za obdobje 5 let: v prvem letu bo za okrepitve predvidenih okoli 100 milijonov €, definiran pa bo tudi vložek za naslednja leta. Okrepitev ekipe bo zelo pomemben člen za nove investitorje. Njihov cilj je vrniti Milanu vsa ugled in uspehe na mednarodnem področju.

Novosti bodo tudi na področju vodenja kluba. Investicijski SKLAD bo imel svojo ekipo, ki se bo razlikovala od Milanove. V ekipi SKLAD bodo sigurno osebe iz Galatioto Sport-a, v prvi vrsti Nicholas Gangikoff, njihov evropski predstavnik. Predvideva se, da bodo novi lastniki želeli zamenjati vodstvo Milana, ki ga danes sestavljajo Barbara Berlusconi in Adriano Galliani. Omenjena »operacija« zamenjave v tem trenutku še ni bila dorečena. Kot je že omenjeno, bodo investitorji imeli na razpolago 1 milijardo evrov, 600-700 milijonov evrov bo šlo za nakup in dolgove (v roke Fininvesta), ostalo je predvideno za okrepitve v roku 5 let. Sicer številka še ni potrjena, mogoče bo finančna moč SKLADA še višja. Milan bo mogoče postavljen tudi na kitajsko borzo, toda to ni bilo postavljeno kot pogoj, zato da bi se izognili morebitnih špekulacij. To je torej celoten načrt, sedaj ima besedo Silvio Berlusconi, ki se bo verjetno odločil v naslednjih dneh.

Vir: Sole24