Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Novinarska konferenca ob predstavitvi Giampaola

JUL 08 2019

avtor: Klub navijačev

foto: acmilan.com

Izsek novinarske konference, 8. 7. 2019:

Marco Giampaolo, novi trener Milana:

"Paolo me je poklical, ko sem bil na ladji s prijatelji. Priletel sem s prvim letalom, da bi se srečal z njim.
Milan je trofejen klub in to je velika čast, da sem bil poklican s strani rdeče-črnih. To je velika priložnost zame, katero mislim, da si zaslužim. Sedaj moram to pokazati na igrišču. Moj slogan je da 'dvigni glavo in igraj nogomet'. Rad imam igralce, ki so motivirani. Pri meni ni prve enajsterice in rezerv. Vsak igralec, se mora čutiti pomembnega.

Milan ima veliko mladih igralcev, potreben bo čas. Zgraditi moramo moštvo, ki se ne bo balo samega sebe. 

Katera formacija? Jutri je prvi dan, najprej se moram usesti in pogledati stvari. Definitivno bomo igrali s štirimi zadaj, za ostale pozicije bomo videli kasneje. 

Suso je odličen nogometaš, je vrhunski v preigravanju in ima odlične rešitve v napadalnih akcijah. S takimi igralci zmaguješ tekme. Zanj bomo našli ustrezno pozicijo, da bo še boljši. 

Strah? Ničesar me ni strah. Trenutno me je samo strah, da bom jutri zamudil na prvi trening. 

Klub je dobro proučil nakup Thea Hernandeza. Je mlad, z veseljem ga bo gledati rasti. Praet (Sampdoria)? Je igralec, ki mi je všeč, vendar smo pokriti na tem položaju. Andre Silva in Cutrone sta različna igralca, oba bom moral oceniti in razumeti, na kakšen način jih lahko uporabim skupaj. Dobra stvar je, da lahko sploh izbiram med takima igralcema. Donnarumma? Odličen igralec. Skoraj nikoli ne vprašam za dres nasprotnega igralca, vendar tri ali štiri leta nazaj sem to storil za njegov dres."

Paolo Maldini:

"Cilj ni zmagovati, ampak izboljšati pozicijo glede na lansko sezono in se vrniti na vrh kar se da hitro. 
Cilj je zadržati Donnarummo za dolgo časa. Trenutno je to v naših rokah."

Zvonimir Boban:

"Če Elliott (lastnik) ne bi bil ambiciozen, potem me danes ne bi bilo tu. Ljudje se ne zavedajo, da so bolj ambiciozni kot to izgleda.

 
Novinarsko konferenco je za vas povzel Klub navijačev AC Milan Slovenija.