Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Velika točka v Rimu

DEC 21 2014

avtor: Gennaro

Roma 0:0 Milan; pogumna predstava Rossonerov za lepše praznike

Peklenski veseli december so igralci Milana zaključili na težkem gostovanju v Rimu, proti »sinovom volkulje«, ki zadnji dve leti skupaj z Juventusom predstavljata najboljše kar italijanski klubski nogomet lahko v tem trenutku ponudi. Po razočaranju v Genovi in odličnem odgovoru proti Napoliju na San Siru, je varovance Pippa Inzaghija čakal težak nasprotnik, ki v zadnjem letu in pol redko kateri ekipi dopusti, da se iz Rima odpravijo s kakšno točko ali celo polnim izplenom. Milan je šele šesta italijanska ekipa, ki je v zadnjem letu in pol Romi uspela ukrasti kakšno točko v Rimu, vse do rdečega kartona Armera, pa je v določenih trenutkih kazalo celo na potencialno zmago.

Gostje so pogumno odprli tekmo in že v drugi minuti prek Honde zapretili. Japonec je sprožil s približno 25ih metrov, De Sanctis je žogo le odbil, kasneje pa brez težav s petih metrov, povsem z gol linije, ustavil še poizkus Polija. Presenečeni domačini so potrebovali kar nekaj časa, da zagospodarijo na igrišču, kot to ponavadi počnejo na domačih tekmah, prvo lepšo priložnost pa so si priigrali šele v 21. minuti ko je po predložku Gervinha, z glavo s približno desetih metrov poizkušal Florenzi, čigar poizkus je predstavljal lahko delo za Lópeza. Domačini so v isti minuti še drugič nevarno zapretili, ko je Totti z odlično podajo zaposlil Florenzija, ki je poizkušal s približno sedmih metrov, precej z desne strani, njegov strel pa je Mexes pravočasno odbil v kot. Po predložku iz kota, je do žoge na petih metrov prišel De Rossi, ki pa je, med padanjem na tla, žogo preslabo zadel in Lópezu omogočil še eno lahko obrambo. Vratar Milana je bil znova na preizkušnji že v 26. minuti, ko je Totti na robu kazenskega prostora, na desni strani, izvedel prosti strel, žogo pa poslal direktno proti vratom, a odlični Španec je bil znova na mestu. Domači pritisk se je zaključil v 30. minuti, ko je Gervinho praktično sam, svoji ekipi priigral najlepšo priložnost v prvem delu, po odličnem slalomu prišel do vsega desetih metrov od vrat, nato pa meril preveč po sredini in Lópezu omogočil še eno odlično obrambo. Sredi prvega polčasa je nase opozoril tudi glavni arbiter tekme, ki po predložku z desne strani in igranju z roko De Jonga, ni signaliziral najstrožje kazni za domačo ekipo.

Po daljšem obdobju brez gostujočega napada, so igralci Milana do priložnosti znova prišli v 34. minuti, ko je De Sanctis nespametno stekel iz vrat in žogo podaril Poliju, ki se je nahajal na polovici igrišča. Občasni italijanski reprezentant se je nemudoma odločil za strel, saj so bila vrata prazna, a je bil nažalost precej nenatančen. Ravno vsak pa tudi ne more biti Mile Aćimović. Gostje so znova zapretili le štiri minute kasneje, tokrat pa je s približno 40ih metrov poizkušal Mexes, ki je s pravo bombo meril precej bolj natančno kot njegov soigralec, De Sanctis pa se je z odlično parado tokrat izkazal. Če bi žoga pristala v mreži, bi zadetek prav gotovo spadal med enega glavnih kandidatov za najlepši gol iztekajočega se leta. Moštvi sta se na odmor odpravili brez zadetkov, po zgodnjem poizkusu Honde in kasnejšem pritisku Rome, pa so gostujoči igralci v zadnji tretjini prvega dela, vzpostavili ravnotežje in so se na odmor lahko odpravili zadovoljni. Edina črna točka prvega dela, je igranje De Jonga z roko, ki pa gre na dušo, domnevno »najboljšemu« italijanskemu sodniku v zadnjih letih.

Gostje so drugi polčas odprli podobno kot prvega, saj je Ménez že v 51. minuti prišel do strela z roba kazenskega prostora. Po predložku z leve strani, je Honda s prsmi žogo odložil do Francoza, ki je ciljal daljši kot, a De Sanctis je z odličnim predvidevanjem strela, preprečil vodstvo Milana. Rossoneri so se v drugem delu opogumili in znova zapretili le tri minute kasneje, ko je Ménez zaposlil Polija, slednji pa je z dvajsetih metrov preslabo streljal in žogo za kak meter ali dva, poslal mimo leve domače vratnice. Pritisk Milana se je nadaljeval, saj je Bonaventura v 57. minuti sprožil s približno 15ih metrov, precej z leve strani, De Sanctis pa je s kar nekaj težavami, žogo uspel ubraniti. Domačini si v drugem polčasu niso uspeli priigrati nobene resnejše priložnosti, vse dokler na sceno znova ni stopil Rizzoli. V 70. minuti je Armero v dvoboju s Keito igral z roko, kar je izkušeni igralec Rome takoj izkoristil in začel vršiti pritisk na glavnega sodnika, da igralcu Milana pokaže drugi rumeni karton in predčasno pot pod prho. Po kakšni minuti pregovarjanja in protestiranja, je Rizzoli naposled popustil (vsaj delovalo je tako) in Armeru pokazal drugi rumeni, s tem pa tudi rdeči karton. Vse skupaj je delovalo kot precej smešna kompenzacija za nedosojeno enajstmetrovko v prvem polčasu, ob tem pa omenimo povsem neprimerno obnašanje Keitaja, ki je na tekmi naredil kar precej oštrih prekrškov, ob vsakem od njih protestiral, s pritiski nadaljeval tudi v famozni 70. minuti, tekmo pa zaključil brez rumenega kartona. Kako je lahko Rizzoli ob takšnem sojenju najboljši italijanski sodnik, pa je verjetno jasno le Collini in odgovornim v italijanski sodniški zvezi.   

Gostujoči strateg je reagiral že v 73. minuti, ko je v igro namesto napadalca Honde, poslal branilca Alexa, igralci Milana pa so se osredotočili na branjenje točke, ki bi v dani situaciji pomenila kar lep uspeh. Kljub igralcu več in kljub dvema napadalno usmerjenima menjavama (Ljajić in Destro), pa domačini vse do zaključka tekme niso uspeli priti do izrazitejših priložnosti. V 82. minuti jim je priložnost podaril López, ki je storil prvo napako na tekmi in nekoliko nespametno stekel iz vrat, česar pa Torosidis ni znal kaznovati. Zaključni pritisk domačih se je nadaljeval v 85. minuti, ko je Gervinho po prodoru, skušal zaposliti Destra na petih metrih, a je López s pravočasnim izletom iz vrat preprečil nevarnost. Ob tej akciji je Mexesu »počil film«, ki je pograbil Destra in ga nahrulil za nespametno potezo, ko je napadalec Rome, gostujočega vratarja Lópeza z nogo zadel v obraz. Zadnjo in tudi najlepšo priložnost v drugem delu, pa so si domači igralci priigrali v 92. minuti, ko je Gervinho po izjemnem prodoru in še lepši dvojni podaji z Mbiwo, z vsega petih metrov nastreljal Lópeza in mu omogočil še eno v vrsti odličnih obramb. Moštvi sta tako tekmo končali brez zadetkov, žvižgi na rimskem Olimpicu, pa so veliko povedali o tem, kaj si domači navijači mislijo o predstavi njihovih varovancev.

Naporen december je Milan končal z solidno bero točk, od devetih možnih pa je zbral štiri. Še vedno ostaja grenkoba, ob porazu proti Genovi, ki pa je precej manjša po štirih osvojenih točkah proti Napoliju in Romi. Novoletni prazniki bodo tako precej bolj mirni, po prijateljski tekmi z Real Madridom (od včeraj aktualnim svetovnim klubskim prvakom) v Dubaju, pa varovance Pippa Inzaghija šestega januarja čaka dvoboj proti Sassuolu, ki bo nova lepa priložnost za še eno zmago v borbi za tako želeno tretje mesto.

Ob tej priložnosti vam tudi kolektiv AC Milan SI želi srečne novoletne praznike in naj bo leto 2015 polno rdeče-črnih uspehov!

FORZA MILAN!

OCENE GAZZETTA:

VIDEO (KLIK)