Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Po sobotni blamaži še izpad iz pokala

JAN 28 2015

avtor: Gennaro

Milan 0:1 Lazio; nebeško modri še drugič v štirih dneh boljši od nas

Po obetavnejših predstavah ob koncu prejšnjega leta, ko je Milan v dvobojih z Romo in Napolijem, osvojil 4 točke, je uprava na čelu s predsednikom kluba, hrabro in odločno ponovila cilje Milana v letošnji sezoni. Moštvo na čelu s trenerjem naj bi bilo dovolj sposobno, da si izbori tretje mesto v Serie A, ki prinaša kvalifikacije za Ligo Prvakov, v pokalnem tekmovanju pa naj bi šla ekipa do samega konca, kar bi Milanu po štirih letih suše prineslo lovoriko, pa četudi gre "le" za pokal, ki ga je Milan zadnjič osvojil v šampionski 2002/03 sezoni. Le slab mesec po pogumnih napovedih, nam je bolj ali manj jasno da sta oba cilja takorekoč nedosegljiva. Zahvaljujoč sobotnemu porazu v Rimu, se Milan trenutno nahaja bližje Serie B, kot bi igranju kvalifikacij za Ligo Prvakov, četa Stefana Piolija, pa je le 4 dni kasneje Milanu načrte prekrižala tudi v pokalu, saj so nas nebeškomodri z minimalno zmago, izločili iz nadaljnjega tekmovanja. 

Milan je tekmo solidno odprl in v uvodnih desetih minutah, gostom ni omogočil daljše posesti žoge, v osmi minuti pa bi Poli ob malo sreče lahko matiral Berisho, a je z žogo stekel preveč v strani, s tem pa si je zaprl kot proti golu nasprotnika. Kljub temu, da Lazio v uvodu ni pokazal praktično ničesar, pa so bili igralci Milana tisti, ki so jim podarili prvo pravo priložnost. V deveti minuti je Abate s podajo v sredino igrišča (ponavadi te že pri starejših dečkih učijo, da se v obrambi to ne počne, če res nisi 1000% da bo podaja dosegla svoj namen) iskal Abbiatija, namero pa je mojstrsko opazil Klose, ki je žogo prestregel, obšel domačega vratarja nato pa iz dokaj težkega položaja, žogo poslal malce mimo desne vratnice praznih domačih vrat. Nekaj podobnega smo videli v 16. minuti, ko bi Milan po svojem kotu, kmalu prišel do zadetka v lastni mreži in to ponovno po lastni krivdi. Na približno 35 metrih od gostujočih vrat, je nekdo izmed domačih igralcev iskal zadnjega branilca, ki se je nahajal na sredini igrišča, ker pa je bila podaja premočna in premalo natančna, je imel Keita priložnost, da se povsem sam zapodi proti domačim vratom. Na srečo je bil dovolj iz vrat Abbiati, ki je pravočasno stekel proti žogi in z odličnim posredovanjem na približno 40ih metrih, preprečil gotov zadetek v lastni mreži. Po seriji domačih napak, so se gostje opogumili in si v 19. minuti priigrali še tretjo lepo priložnost, tokratni rešitelj pa je bil Montolivo, ki je Parolu na vsega petih metrih, žogo snel z noge in preprečil zadetek gostov. 

Milan je nevarneje zapretil okrog 30. minute, ko se je Parolo na približno osmih metrih prikradel Pazziniju za hrbet in mu ukradel žogo, ravno ko se je napadalec pripravljal na strel, le dve minuti kasneje pa se je z odlično obrambo izkazal Berisha, ki je ubranil Cercijev strel s približno desetih metrov. Ob tem dodajmo, da se je Cerci po vsej verjetnosti nahajal v prepovedanem položaju, česar pa stranski sodnik ni signaliziral. Ko smo že pričakovali polčas brez zadetkov, pa je na sceno ponovno stopila domača obramba. Po navidez povsem nenevarnem predložku z desne strani, je žogo z glavo povsem zgrešil Rami, slednja pa je priletela do Albertazzija, ki ni pravočasno umaknil roke, kamor mu je žoga nerodno priletela. Sodnik je z manjšo zamudo pokazal na belo točko, zanesljivi izvajalec pa je bil Biglia, ki je izkoristil darilo domače obrambe. Do odmora pričakovano nismo videli ničesar omembe vrednega, je pa vsaj majhen nasmeh na obraz Pippa Inzaghija, narisal gostujoči igralec Cana, ki je v razmiku petih minut, prejel dva rumena kartona in tako domači ekipi omogočil številčno premoč v drugem delu tekme. 

Gostujoči strateg je bil ob začetku drugega polčasa, primoran narediti menjavo, ko je v igro zaradi rdečega kartona Cane, poslal Novarettija, ravno gostujoči branilec pa je bil v drugem delu med najzaslužnejšimi, da je mreža Lazia ostala nedotaknjena. Prvo menjavo na tekmi je kmalu opravil tudi Inzaghi, ko je v 51. minuti v igro poslal Hondo, ki se je predčasno vrnil iz azijskega pokala, iz igre pa je odšel Muntari, ki je ob glasnih žvižgih stekel direktno v garderobo in s tem še enkrat pokazal svoje nespoštovanje do kluba, soigralcev in navijačev. Kaj Ganec sploh še počne v našem klubu pa je verjetno jasno le Gallianiju.