Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Tudi Chievo pretrd oreh

MAR 01 2015

avtor: Gennaro

Chievo 0:0 Milan; brezidejni gostje brez polnega izplena iz Verone

Po domači zmagi nad Ceseno, ki je v tem trenutku na dobri poti v Serie B, je Milan čakalo gostovanje v bližnji Veroni, pri še eni ekipi, ki se bo do samega konca borila za obstanek med italijansko elito. »Leteči osli«, kot ljubkovalno kličejo ekipo Chieva, pa so bili očitno pretrd oreh, saj Milan vnovič ni uspel zmagati na tekmi, kjer so bile tri točke imperativ, sam rezultat in predvsem nova anemična predstava, pa pokazatelj, da ekipa vse od začetka januarja, pa do konca februarja, ni napredovala niti za milimeter!

Vse od prve minute je bil sicer Milan tisti, ki je narekoval tempo, a je bil ta tempo prepočasen, da bi se lahko resneje ogrozila domača vrata. Po solidni predstavi, proti Ceseni, so varovanci Pippa, spet zapadli v letargičnost in celo tekmo delovali, kot da komaj čakajo, da se slednja konča, sam rezultat pa jim niti ni tako pomemben. Prvo priložnost so si gostje priigrali v osmi minuti, ko je po visoki globinski podaji, Destro na petih metrih žogo uspel le oplaziti, strel pa je bil posledično nenevaren za gol Bizzarrija. Gostje so si naslednjo priložnost priigrali v 15. minuti, ko je Alex izvajal prosti strel s približno 25ih metrov, pri tem pa nastreljal Polija. V zmedi pred domačimi vrati, je do žoge prišel Bonera, ki je kar dvakrat streljal proti vratom. Prvi strel so domači igralci uspeli blokirati, v drugo pa je žoga sicer prišla do vratarja, a je bil udarec tako šibak, da je Bizzarri žogo brez težav ujel.

Po dveh polpriložnostih v uvodnih minutah tekme, pa nas je čakalo pol ure mučenja, saj si ne eni, ne drugi vse do 45. minute niso uspeli priigrati nevarnejše priložnosti, tik pred odhodom na odmor, pa je bolj po sreči, kot po znanju, do strela z glavo prišel Destro. Na dvajsetih metrih, je do žoge prišel Montolivo, ki je sprožil proti domačim vratom, žoga pa je na petih metrih Destra zadela v glavo, ki pa premočne »podaje«, ni uspel usmeriti proti golu Bizzarrija. To je bilo v prvem polčasu tudi vse. Dve in pol polpriložnosti gostov in povsem nenevarni domači igralci, so verjetno marsikomu na štadionu (pa tudi pred malimi tv ekrani) dvignili živec v tolikšni meri, da so drugi del tekme preskočili.

Kdor se je odločil za kaj takega, verjetno nebi mogel storiti bolje v danem trenutku, saj je bil drugi polčas povsem identičen prvemu. Jalova terenska premoč gostov, prepočasna igra brez prave ideje, edina razlika v primerjavi s prvim delom, pa sta dve priložnosti domačinov, ki so končno uspeli zapretiti proti vratom Diega Lópeza. Gostujoči strateg je prvo menjavo opravil pred začetkom drugega dela, ko je v igro namesto izgubljenega Montoliva, poslal Japonca Hondo. Ravno Honda pa je že v 48. minuti poskrbel za vrhunec te uboge tekme. Japonski reprezentant je prišel do žoge na desni strani, si priigral nekaj več prostora in s približno 25ih metrov, sprožil pravo bombo proti domačim vratom. Bizzarri je bil že premagan, Hondi in njegovemu moštvu, pa je veselje preprečila prečka.

To je bilo od igralcev Milana vse, saj do 88. minute, ko je s strelom poizkušal še Cerci, gostje niso uspeli niti enkrat nevarneje ogroziti domačih vrat! Pomagala ni niti menjava v 65. minuti, ko je namesto Destra v igro vstopil Pazzini, gostujoči strateg pa je malce več tvegal šele v 78. minuti, ko je namesto razbijača De Jonga, v igro poslal napadalca Cercija. V vmesnem času, so bili domačini tisti, ki so si končno uspeli priigrati nevarnejšo priložnost. Prvič jim je to uspelo v 64. minuti, ko je z roba kazenskega prostora, precej z leve strani, s strelom poizkušal Schelotto, z odlično parado pa se je izkazal kdo drug kot López. Drugo in tudi zadnjo priložnost na tekmi, pa so si domačini priigrali le 5 minut kasneje, ko je po predložku Birse, do strela iz obrata prišel Paloschi, njegov strel s približno 12ih metrov, pa je vratar Milana uspel odbiti čez gol. Podpovprečno nogometno predstavo je v 88. minuti zaokrožil Cerci, čigar povsem ponesrečen poizkus z roba kazenskega prostora, je Bizzarri brez težav ubranil.

Milan je vnovič razočaral svoje navijače in podaril novi dve točki, na tekmi kjer je bila zmaga imperativ. Varovanci Pippa Inzaghija so zadnje tri tekme igrali proti moštvom iz spodnjega dela lestvice (od tega dve doma!), namesto pričakovanih 9 točk, pa so si jih Rossoneri priigrali le pet. Po zmagi proti predzadnji Ceseni, je glavni operativec kluba Galliani, hitel razlagati, kako je Milan v letošnji sezoni le trikrat igral z veznimi igralci Montolivo, De Jong in Poli skupaj v prvih enajsterici in da smo takrat na tekmah z Napolijem, Romo in Ceseno, osvojili 7 točk. Galliani, ki je znan po svojih za lase privlečenih primerjavah in analizah (kot denimo, ko je sešteval skupno število točk v sezonah 10/11, 11/12 in 12/13 in prišel do zaključka da jih je Milan v tistih treh letih zbral največ, ob tem pa zanemarjal dejstvo, da kljub osvojenim točkam, na koncu štejejo le Scudetti, Milan pa je v teh treh letih osvojil le enega!), je marsikateremu navijaču verjetno vlil nekaj upanja, da je morda res to razlog za slabše predstave v zadnjem času, a po včerajšnji tekmi proti Chievu, je jasno da je šlo bolj kot ne za naključje, kot karkoli drugega, saj so tudi včeraj v vezni liniji skupaj igrali Montolivo, De Jong in Poli, igra pa je bil katastrofalna. Jasno je torej, da nihče v klubu ne ve točno kaj se dogaja z igralci in kaj storiti, da bi se stanje izboljšalo. Medtem, ko odgovorni še naprej tavajo v temi in iščejo odgovore, pa Milan v tekmah, ki sledijo čakajo precej težji nasprotniki od Cesene in Chieva. Ob dogajanju v klubu v zadnjih dveh mesecih, se zato marsikdo boji pomisliti, kje se bo Milan nahajal na lestvici čez 5 ali 10 krogov.

OCENE:

VIDEO (klik)