Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: AC Milan - Sampdoria

APR 10 2015

avtor: smoljo

Slika

 

AC Milan - Sampdoria
SlikaSlika
Datum in čas tekme: 12.4. 2015 ob 20:45
Prizorišče: San Siro, Milano (kapaciteta: 80,018)
Slika
Trenerja:
Slika
Filippo Inzaghi
Slika
Siniša Mihajlović

Predogled obeh ekip:
AC Milan
Milan lovi Evropo. Po dveh zaporednih zmagah, še posebej presenetljiva je bila zadnja na vročem gostovanju pri Palermu, se Rossoneri vračajo v boj za evropske vozovnice. Prvenstvo, ki se počasi preveša v končno fazo, bo izjemno zanimivo v boju tako za Ligo prvakov, kot za Ligo Evropa, slednja je žal realen domet trenutnega Milana. Pippo Inzaghi je navkljub slabim rezultatom preživel na klopi Milana in formo svoje ekipe v zadnjih tednih nekoliko dvignil, vprašanje pa je, če bo po koncu sezone še sedel na klopi rdeče-črnih. Bolj kot samo prvenstvo in Milanove predstave se v medijih pojavljajo vse glasnejša namigovanja o prodaji Milana, ki bi se po zadnjih novicah lahko znašel v kitajskih rokah. Kaj več bo verjetno znanega po koncu sezone, ko bo znano tudi do kama Rossoneri lahko priplezajo. Tokrat jim nasproti stoji neugodna Sampdoria, ki se trenutno nahaja na petem mestu, kar nekaj časa pa so bili varovanci Siniše Mihajlovića celo na tretjem mestu. Milanu je v zadnjem krogu zmago prinesel Menez, ki je s šestnajstimi doseženimi zadetki celo drugi strelec prvenstva, za Tevezom pa zaostaja zgolj za en zadetek. Verjetno bo tudi zaradi možnosti osvojitve naziva najboljšega strelca še posebej motiviran na srečanjih do konca prvenstva. Prvi zadetek v dresu Milana je po spletu srečnih okoliščin v prejšnjem krogu dosegel Cerci, ki bo zaradi prvenca še posebej motiviran tudi na prihajajočem srečanju, ki naj bi ga po zadnjih podatkih tudi začel v prvi enajsterici, v napadu pa mu bosta družbo delala Menez in Destro, zna pa se zgoditi da bo prvič letos priložnost od prve minute dobil Suso.


Sampdoria
Sampdoria je prebrodila krizo, ki jo je spremljala od konca januarja pa do konca februarja. V tem času Sampdoria na petih prvenstvenih in eni pokalni tekmi ni uspela okusiti slasti zmage, vseeno pa v Milanu naposled prihaja v dobri formi. Na zadnjih petih srečanjih so namreč kar štirikrat slavili, spodbudno za Milan pa je to, da so edini poraz v tem času doživeli prav v minulem krogu, ko so z 2 : 0 klonili proti Fiorentini, pred tem pa so celo premagali Inter, Romo, Cagliari in Atalanto. Mihajlović problemov pri sestavi moštva nima, glavno orožje Sampdorie pa bodo zagotovo prvi strelec Eder, ki je letos zabil devet zadetkov, agilni Okaka in izkušeni Eto'o. Vsa trojica naj bi srečanje tudi začela od prve minute.

Milan in Sampdoria sta se v letošnjem prvenstvu enkrat že pomerila, srečanje pa se je končalo z delitvijo točk ob rezultatu 2 : 2, za Milan sta zadela SES in Menez, za takratne domačine sta zadela Okaka in Eder. Zadnje srečanje na San Siru se je sicer končalo v korist Milana z 1 : 0, zmago Rossonerom je takrat zagotovil slovenski reprezentant Valter Birsa.

Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Gianluca Rocchi  

Prenos:


- Bet365
- Atdhe
- myp2p