Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: Atalanta - AC Milan

MAY 25 2015

avtor: Klub navijačev

Slika

 

Atalanta - AC Milan
SlikaSlika
Datum in čas tekme: 30. 5. ob 20:45
Prizorišče: Atleti Azzurri ditalia, Bergamo (kapaciteta: 26,542)
Slika
Trenerja:
Slika
Edy Reja
Slika
Filippo Inzaghi

Predogled obeh ekip:
Atalanta
Atalanta gre na zadnjo tekmo te sezone kot 17. uvrščena ekipa popolnoma brez pritiska, saj si je že priigrala obstanek, Udinese na 16. mestu pa ima že štiri točke prednosti. Vseeno pa so varovanci Edija Reye znali večkrat presenetiti rivale iz Lombardije, še posebej na domačem stadionu, kjer imajo proti Milanu relativno dobre rezultate.

Njihova forma se je v drugem delu sezone bistveno popravila, v zadnjih petih tekmah so izgubili samo proti Genoi, kar je bilo na koncu dovolj za obstanek v Serie A in potrditev, da bo Reya moštvo vodil tudi v prihodnji sezoni.

Navijače Milana bo še posebej zanimalo, kako se bo izkazal vezist Daniele Baselli, ki ga že od zimskega prestopnega roka tesno povezujejo z Milanom, ki naj bi imel možnost nakupa po zaključeni sezoni.

AC Milan
Očitno bo Inzaghi svojo zadnjo tekmo kot trener Milana vodil proti klubu, za katerega je pred prestopom v Juventus tudi eno sezono igral. V zadnjih dneh je vso pozornost prevzel Gallianijev odhod v Madrid, ki pa za zdaj še ni dal dokončnega odgovora na to, ali se prihodnje leto v Milan vrača Carlo Ancelotti. Vsekakor pa so možnosti, da bi Inzaghi vodil svoj Milan tudi v prihodnji sezoni, zelo majhne.

Po dobri predstavi in zmagi s 3-0 na tekmi proti Torinu, vlada v Milanu nekoliko boljša klima, a bo sezona vseeno šla čim prej v pozabo. Rdeče-črni so si do zadnjega kroga priigrali samo 49 točk in zasedajo 10. mesto, v primeru zmage pa bi se lahko uvrstili največ na deveto.

Tekma proti Torinu pa je bila pomembna tudi za Stephana El Shaarawija, ki se je zadnji dve sezoni precej boril s poškodbami, tokrat pa je na prvi tekmi, ki jo je po daljši odsotnosti ponovno začel, zadel kar dvakrat.

Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:


Riccardo Pinzani

Prenos:


- Bet365
- Atdhe
- myp2p