Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: Chievo - AC Milan

MAR 12 2016

avtor: Crudeli

Slika

 

Chievo - AC Milan
SlikaSlika
Datum in čas tekme: nedelja, 13.3 ob 12:30
Prizorišče: Marc Antonio Bentegodi, Verona (kapaciteta: 38,402)
Slika
Trenerja:
Slika
Rolando Maran
Slika
Siniša Mihajlović

Predogled obeh ekip:
Milan bo v času nedeljskega kosila gostoval v Veroni pri Chievu. Po dobrih predstavah v zadnjih časih, je Milan v prejšnjem krogu žal izgubil proti Sassuolu, zato bi bilo za Rossonere zelo pomembno, da tekmo v Veroni dobijo, saj je konkurenca v letošnji Serie A v borbi za evropska mesta neizprosna.

Chievo
Moštvo Rolanda Marana bo na tekmi iskalo vsaj kakšno točko, saj se pred nadaljevanjem sezone obeta velik boj od 10. - 20. mesta. Chievo še ni povsem na varnem, saj se kljub 10. mestu nahajajo le osem točk od cone izpada. Chievo je v elitni prvi italijanski ligi že osmo leto zapored, tako da vendarle ne gre za pričakovati, da bi Chievo do konca sezone tako popustil, da bi izpadli iz prve lige.

Pravi vodja ekipe je ikona kluba, Sergio Pellissier, ki je glavni vodja in je eden redkih, ki se pohvali, da je s Chievom nekoč že premagal Rossonere. To se je zgodilo že davnega 2005, ko je Chievo Milan premagal z rezulatom 2-1. Enega izmed zadetkov je dosegel prav omenjeni Pellissier. Njegova forma je v letošnji sezoni skromna, saj je dosegel le dva zadetka na trinajstih tekmah, vendar so njegove izkušnje in znanje zelo pomembne za njegove soigralce.
Soigralec Pellissiera je tudi nekdanji član Milana, slovenski reprezentat Valter Birsa, ki je pri Milanu pustil dober vtis. Valter se je ekipi pridružil poleti, v tem času pa je dosegel pet zadetkov in prispeval šest asistenc. Glede na to, da je Chievo skupaj dosegel 33 zadetkov, je Birsa tako praktično sodeloval pri tretjini vseh zadetkov svojega moštva.

AC Milan
Po porazu na gostovanju proti Sassuolu, iščejo Rossoneri rešitev za mrk, ki se je zgodil v prejšnjem krogu. To je bil šele prvi poraz Milana po dvanajstih tekmah v vseh tekmovanjih. Pred tem, je Milan nazadnje izgubil proti Bologni, takoj po zimskem premoru. Milan je v letošnji sezoni skromen na gostovanjih, saj je doživel kar pet porazov in štiri remije. Zmagati je uspel le na štirih gostovanjih.

Glede na to, da je Niang še vedno poškodovan, bo priložnost v prvi enajsterici po vsej verjetnosti ponovno dobil Mario Balotelli. Mario se proti Sassuolu ni izkazal (roko na srce, tudi ostali se niso). Glede na to, da je do konca še deset krogov, bo Mario moral pokazati več, če bo želel, da ga Mihajlović v Milan vzame za nedoločen čas.

Milan ima sicer proti Chievu dobro statistiko, saj je na 20 tekmah zabeležil 13 zmag. Dvakrat je Chievo zmagal, petkrat pa sta se ekipi razšle brez zmagovalca. Na lanski tekmi sta kluba remizirala, tekma se je končala brez zadetkov.

Alessio Romagnoli, ki se po odsotnosti vrača v ekipo, je pred tekmo dejal:

"Vemo, da nismo dobro odigrali tekme proti Sassuolu. Tam smo prišli narediti nekaj dobrega, vendar zdaj je čas da gledamo naprej, odigramo našo igro. Pomembno je da zmagamo. Naš cilj ostajajo kvalifikacije za Ligo prvakov. Dokler bo obstajala možnost za to, se bomo do konca borili za ta cilj. Smo v dobri formi in vemo kaj smo na zadnji tekmi storili narobe. Teh napak ne smemo več ponoviti.
Mislim, da če želimo Ligo prvakov, bomo morali zmagati vsako tekmo do konca sezone."

Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Antonio Damato

Prenos:

- Livefootball (HD - sopcast)
- Sky Calcio
- Atdhe
- LiveStreamUnited