Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: Atalanta - AC Milan

APR 02 2016

avtor: Klub navijačev

Slika

 

Atalanta - AC Milan
SlikaSlika
Datum in čas tekme: 3.4. ob 15:00
Prizorišče: Atleti Azzurri d Italia, Bergamo (kapaciteta: 26,542)
Slika
Trenerja:
Slika
Edy Reja
Slika
Siniša Mihajlović

Predogled obeh ekip:
Atalanta
V nasportnem taboru trenerski stolček Edya Reje visi na nitki kljub zmagi v zadnjem krogu proti Bologni, saj Atalanta pred tem ni zmagala že 14 krogov (nazadnje Novembra proti Romi). Kljub vsemu pa svetlo točko ekipe predstavlja Alejandro Gomez, ki ima nedvomno dovolj kakovosti s katero bi lahko ogrozil goste iz prestolnice Lombardije. V tej sezoni je do sedaj zabil šestkrat, kar je ravno dovolj, da drži Atalanto nad cono izpada, vendar pa je napadalec zagotovo sposoben kaznovati bilo kakšno napako obrambe Milana v kateri letos na golu briljira golobradi najstnik Donnarumma. V zadnji vrsti bo napade Rossonerov poizkušal zaustaviti prav "Milanov igralec" Gabriel Paletta, ki je trenutno na posoji pri prvoligašu iz Bergama. Ekipi sta se zadnjič srečali Novembra lani, izid pa je bil 0:0.

AC Milan
Milan se bo po reprezentančnem premoru srečal z Atalanto v Bergamu. Zmaga na omenjeni tekmi bi predstavljala lepo popotnico pred samim zaključnim nizom sezone. Med samim premorom je imel Mihajlović na voljo skoraj celotno moštvo tako, da so se z ekipo lahko temeljito pripravili na tekmo v Bergamu. Gostovanja pri Atalanti so v zadnjih časih za Milan precej uspešna, saj je v zadnjih šestih tekmah izgubil samo enkrat, štirikrat zmagal in enkrat remiziral. Siniša Mihajlović na tekmi ne bo mogel računati na usluge Alexa in Kucke, saj je dvojec v petek treniral posebej in ne z ekipo. Carlos Bacca je v izjavi pred tekmo poudaril, da si Milan ne sme privoščiti spodrasljaja v lovu na mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja zato je zmaga proti Atalanti nujno potrebna.

Ključni igralec: Giacomo Bonaventura (AC Milan) – 26 letni igralec je v Bergamu preživel 7 nepozabnih let danes pa bo eno glavnih orožij Siniše Mihajlovića. Zaradi predčasnega odhoda z minulega reprezentančnega zbora je imel tako na voljo dovolj časa, da se spočije in napolni baterije za prihajajočo tekmo s svojimi bivšimi "delodajalci" proti katerim je na dveh tekmah zabil prav toliko zadetkov.

 

Verjetni postavi:

MILAN: Donnarumma; Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Honda, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura; Bacca, Luiz Adriano

Prepoved igranja zaradi kartonov: /

ATALANTA: Sportiello; Masiello, Paletta, Cherubin, Drame; Kurtic, De Roon, Cigarini; Diamanti; Borriello, Gomez

Prepoved igranja zaradi kartonov: /


Sodnik:
Slika
Gianluca Rocchi

Prenos:


- Livefootball (HD - sopcast)
- Sky Calcio
- Atdhe
- LiveStreamUnited