Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Prva zmaga bledega Milana

AUG 31 2015

avtor: Gennaro

Milan 2:1 Empoli; slabo igro Rossonerov s prvenceva rešila Adriano in Bacca

Milan je v drugem krogu prvenstva čakala premiera pred domačimi navijači, na San Siru pa so gostili ekipo Empolija. Po porazu in bledi predstavi v prvem krogu, je bila zmaga v drugem krogu imperativ. Varovanci Siniše Mihajlovića so do zmage resda prišli, a igra in odnos igralcev na igrišču, se v primerjavi s prvo tekmo proti Fiorentini, ni izboljšal, kar Mihajlovića pred velikim mestnim derbijem lahko skrbi.

Milan je zabil iz prve prave priložnosti na tekmi. V 16. minuti je visoko žogo odlično sprejel Luiz Adriano in še lepše zaposlil vtekajočega Bacco. Kolumbijec se je zapodil proti gostujočim vratom, zdržal pritisk branilca na nogah, preigral vratarja in žogo rutinirano poslal v prazno mrežo. Debi velike okrepitve za zgodnje vodstvo Milana, ki pa ni dolgo trajalo. Le tri minute kasneje so domači igralci na svoji polovici izgubili žogo. Maccarone je s peto izjemno zaposlil Saponaro, bivši igralec Milana, pa je bil do svojih bivših soigralcev neusmiljen, saj je žogo s približno desetih metrov poslal mimo nemočnega Lopeza in hitro poravnal izid.

Po izenačenju je bil Empoli precej boljše moštvo na igrišču. Priigrali so si kopico polpriložnosti, ki pa jih niso znali izkoristiti. Najprej je v 21. minuti, s strelom z roba kazenskega igrišča, poizkusil Pucciarelli a njegov strel ni bil dovolj natančen. V 38. minuti je s podobnega položaja poizkusil tudi Saponara, na pravem mestu pa je bil odlični Diego Lopez. V 43. minuti je do strela z neposredne bližine spet prišel Pucciarelli, serijo gostujočih polpriložnosti pa je v 46. minuti, zaključil Zielinski ki je žogo s petnajstih metrov, poslal za kak meter mimo leve vratnice domačega gola.

Drugi polčas se je začel podobno, kot se je prvi končal, s priložnostjo gostov. Diego Lopez je bil primoran posredovati že v 48. minuti, ko je ubranil strel s približno 20ih metrov, V 62. minuti pa ni veliko manjkalo, da bi po odlični podaji Saponare, do strela z vsega petih metrov, prišel Mchedlidze, ki pa je žogo na srečo zgrešil. Menjava, ki jo je Mihajlović naredil ob polčasu, ni prinesla dodatnega zagona ekipi (debi Kucke namesto Nocerina), je pa zato zadel z menjavo v 55. minuti, ko je namesto Susa v igro vstopil Bonaventura. Ravno Italjan je bil tisti, ki je v 69. minuti podal iz kota in Adrianu omogočil da tudi on zabije svoj prvenec v Serie A. Po vrsti gostujočih polpriložnosti, je tako Milan praktično iz ničesar znova prišel do vodstva, ki je bilo iskreno povedano vse prej kot zasluženo.

Drugi prejeti zadetek je pustil posledice pri gostujoči ekipi, ki do konca tekme ni več uspela resneje ogroziti vrat Diega Lopeza, Milan pa si na drugi strani prav tako ni uspel priigrati priložnosti za povišanje vodstva. Ob podpovprečni predstavi, je Milan vendarle uspel zmagati in priti do prvih točk v prvenstvu, je pa seveda jasno vsem, na čelu z Mihajlovićem, da s takšno igro, ne bo pričakovanih rezultatov. To je na tiskovni konferenci jasno povedal tudi Mihajlović sam, ki je odkrito dejal, da je Milan zmagal le zahvaljujoč novima napadalcema v ekipi, vse ostalo pa je v ogromni meri spominjalo na lanski Milan, ki ga nihče od nas ne želi več gledati. Jasno je torej, da bo čez dva tedna potrebno zaigrati na precej višjem nivoju, če Milan v derbiju želi do pozitivnega rezultata. Na srečo sledi reprezentančni premor, kar pomeni da bo imel Mihajlović nekaj več časa, da skuša odpraviti pomanjkljivosti v igri svojega moštva. Za dobro vseh nas, upamo da mu bo to tudi uspelo.

OCENE:

VIDEO (klik)