Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: AC Milan - Napoli

OCT 03 2015

avtor: Berla_Milanista

Slika

 

AC Milan - Napoli
SlikaSlika
Datum in čas tekme: 4.10.2015 ob 20:45
Prizorišče: San Siro, Milano (kapaciteta: 80,018)
Slika
Trenerja:
Slika
Siniša Mihajlović
Slika
Maurizio Sarri

Predogled obeh ekip:
AC Milan
Po še enem slabem začetku sezone bodo Rossoneri v nedeljo doma lovili zmago in priključek z vrhom razpredelnice na domačem derbiju proti nepredvidljivemu Napoliju. Milanu v letošnjih do sedaj odigranih šestih kolih ne gre vse po načrtih. S popolnoma prenovljeno zasedbo v primerjavi z lansko sezono so rezultati kljub temu slabši, saj so na dosedanjih tekmah varovanci Siniše Mihajlovića zbrali dve točki manj kot v enakem obdobju lani, ko je ekipo še vodil Super Pippo Inzaghi. Naslednji izziv pred vrati je dvoboj z ekipo Napolija, ki je tudi neposredni konkurent v lovu za mesta, ki vodijo v ligo prvakov, obenem pa si tudi navijači AC Milana še kako želijo zmage na enem izmed derbijev. Kljub temu, da ima Mihajlović na voljo skoraj celotno začetno enajsterico pa ima še vseeno nekaj dilem glede izbire začetne postave za nedeljski derbi. Zamenjava neučinkovitega Honde z Bonaventuro je več kot očitna, medtem pa je prava izbira v osrčju vezne linije med Montolivom in De Jongom malce bolj zapletena. Kljub dobrim predstavam Calabrije in Zapate na desni strani obrambne linije, je najbolj zaskrbljujoče dejstvo, da izbira Mihajlovića na desni strani vezne linije do danes še ni prinesla pravega ravnovesja, saj je Milan do sedaj prejel največ golov prav po desni strani. Na drugi strani pa tudi obramba Napolija ravno ne blesti, saj so na zadnjih 13. tekmah prejeli kar 22 zadetkov in ob tem le enkart pustili mrežo nedotkanjeno.

Ključni igralec: Giacomo Bonaventura – položaj tako imenovane pozicije ˝treaquartista˝ je do sedaj za Milan predstavljal velik problem, toda ob vrnitvi Bertolaccija v vezni red bi lahko to vrzel zapolnil prav ˝Jack˝. V letošnji sezoni smo že večkrat videli, da lahko odlično odigra na tem položaju, zato bo v nedeljo veliko odvisno od zamisli in idej Jacka, ki je v letošnji sezoni zbral že tri asistence in dodal dva zadetka.Napoli
V letošnji sezoni tudi Napoliju ne gre vse po načrtih, saj so v igri prisotna precejšnja nihanja po drugi strani pa zadnji rezultati govorijo o tem, da so morda modri le ujeli pravo formo, kar bodo varovanci Maurizija Sarrija zagotovo hoteli potrditi v nedeljskem obračunu. Neapeljčani veliko upov polagajo na (proti Milanu) vedno razpoloženega Higuaina, ki je Milanu na dosedanjih štirih medsebojnih tekmah zabil prav toliko zadetkov. Milan upa na težke noge nasprotnih igralcev, saj bo Napoli v devetih dneh odigral kar tri težke tekme (Juventus doma, Legia v gosteh in Nedeljski derbi z Milanom v gosteh). Med tednom je na tekmi Lige Evropa Napoli v gosteh proti Legiji slavil z rezultatom 0:2, obenem pa je Sarri na tej tekmi uspel spočiti glavna akterja igre modrih Hamšika ter Insigneja, ki sta imela tako na voljo teden dni za regeneracijo.

Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Nicola Rizzoli

Prenos:


- Bet365
- Atdhe
- myp2p