Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: AC Milan - Fiorentina

FEB 18 2017

avtor: Klub navijačev

Slika

 

AC Milan - Fiorentina
SlikaSlika
Datum in čas tekme: 19.2 ob 20:45
Prizorišče: San Siro, Milano (kapaciteta: 80,018)
Slika
Trenerja:
Slika
Vincenzo Montella
Slika
Paulo Sousa

Predogled obeh ekip:
AC Milan

Na San Siro prihaja Fiorentina, nekdanji klub Vincenza Montelle, ki je tudi neposredni tekmec Milana v boju za evropska mesta.  

Milan je na ponedeljkovem derbiju v Rimu proti Laziu iztržil točko. Fantje so v drugem polčasu prikazali pravi pristop in po slabšem vtisu iz prvega polčasa zasluženo osvojili točko. S takim pristopom se bodo Rossoneri morali boriti tudi danes.

Montella je imel v Rimu kar nekaj težav pri sestavljanju prve ekipe, vendar se proti Fiorentini vračajo Paletta in Kucka, ki sta morala tekmo proti sinje-modrim izpustiti zaradi kazni. Skoraj zagotovo bosta tekmo oba začela v prvi enajsterici. Predvsem Paletta, bo Montelli še kako prišel prav, saj še vedno manjkajo Romagnoli, De Sciglio in Antonelli. Prav odsotnost pravih obrambnih igralcev se je zelo poznala na zadnji tekmi, saj obramba ni delovala tako, kot bi si želeli.

Montella pred tekmo:

"Tekma s Fiorentino ni odločujoča. So dobro uravnotežena ekipa z izjemno taktiko. Bernardeschijeva odsotnost? Je dober igralec, vendar Fiorentina lahko njegovo odsotnost hitro nadomesti z alternativami. Odigrati bomo morali agresivno, pokazati vse kar znamo skozi celotnih 90' minut.

Mislim, da igralci igrajo s svojim srcem, vendar ne samo to - vejo kaj morajo storiti. Pokazali so, kako pomembna je ekipa. Ponosen sem na njih in na naše navijače, ki nas podpirajo.

V ekipi je dober moštveni duh. Vesel sem, da je Carlos držal svojo obljubo (ekipo je peljal na večerjo) in vesel sem bil, da so skoraj vsi igralci prišli. To ponovno dokazuje, da smo res dobra »klapa«.

Možnost imamo priti v Evropo. To je naš cilj. Imamo vse kvalitete, da nam to uspe, ne glede na to, kako se tekma proti Fiori konča. Do konca je še vedno veliko tekem."

Rezultati Milana v zadnjem času niso blesteči. 7 osvojenih točk v tem koledarskem letu, od možnih 21 ni dobra popotnica za zadnji del sezone. Zagotovo se pozna odsotnost Jacka Bonaventure, ki je bil motor Milanove igre. Prihod Gerarda Deulofeuja lahko trenutno označimo za zelo pozitiven, saj daje Milanovi igri svežino, skupaj z odličnim Susom pa igra Milana izjemno pridobi na hitrosti.

Fiorentina 

Na drugi strani je Fiorentina na zadnji tekmi gladko odpravila z Udinesejem (3-0) in na najboljši možen način prebolela nočno moro, ki jo je doživela proti Romi, ko je en teden pred tem izgubila s kar 4-0.

Kljub temu je zadnja tekma proti Udinam prinesla tudi slabo novico, saj bo moral tekmo proti Milanu izpustiti eden ključnih igralcev, Federico Bernardeschi, ki se ga je nekaj časa povezovalo tudi z rdeče-črnim dresom. Trener Sousa ga bo nadomestil z slovenskim reprezentantom Josipom Ilićičem.  

Sousa je v zadnjem času pod velikim pritiskom, saj forma njegove ekipe zelo niha, saj igrajo zadnjih nekaj tekem po principu toplo-hladno. Predvsem imajo kar nekaj težav pri ohranjanju mreže nedotaknjene, čeprav jim je na zadnji evropski tekmi proti Borussi (M) to vendarle uspelo (0-1).


Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Paolo Valeri

Prenos:


- Livefootball (HD - sopcast)
- Sky Calcio
- Atdhe
- LiveStreamUnited