Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Reportaža Milan-Lazio: Nova zmaga in veseli obrazi ob prvem obisku San Sira v 2018

JAN 30 2018

avtor: Klub navijačev

Milanske policiste smo počastili s slikanjem...

30.1.2018 - Klub navijačev AC Milan Slovenija

Prvič v letu 2018 smo se v velikem številu odpravili v Milano na San Siro, tokrat je bila na vrsti tekma Milan-Lazio (28.1.2018). Naš dolgoletni član Luka G. nam je napisal svoj doživljaj ob novi zmagi Milana in podaljšanem črnem nizu Lazia proti Rdeče-črnim.


 

V jutranjih urah smo na zamegljeni bencinski črpalki čakali prihod avtobusa, na katerem se je že zbralo lepo število navijačev, ki so bili lačni zmage AC Milana. Okrog 7:40 nas je avtobus pobral, potem  smo se ustavili še na Fernetičih, pobrali zadnji del posadke in odrinili proti Milanu. Po odhodu s Fernetičev smo se začeli vsi počasi prebujati in avtobus je postal vse glasnejši, ob kapljici rujnega smo vsi postali bolj zgovorni in tako so tekle debate o vsem mogočem (AC Milanu, štrajku javne uprave do zlobnih tašč). Med vožnjo se je že tradicionalno odvila tudi razburljiva AC Milan SI stavnica, kjer kot vedno stava na Milan stane 2 eura stava na nasprotnika 4 eure. Peščica junakov je stavila na Lazio in takoj jim je žal, saj smo jim ob vsaki priložnosti »grozili«, da jih za nazaj pustimo pred San Sirom. Sam sem stavil na zmago AC Milana z rezultatom 2:1, napovedal sem tudi oba strelca, vendar v napačnem vrstnem redu. Po sončni vožnji skozi Italijo smo prišli v megleni Milano, kar nas je kar malce razočaralo, vendar pa ob prvem pogledu na San Siro so se nam vsem vrnili nasmeški na obraz.

Na stadion smo prispeli okol 14:00 in se razdelili v tri skupine prva je šla v center, druga v Casa Milan, tretja pa v najbližji bar ob stadionu. Sam sem ostal s skupino pri stadionu, kjer smo ob vrčkih piva spremljali še tekmo Interja, ki nas je razveselil z novim remijem. Ob pogovoru z navijači Milana iz Vidma je čas minil hitro in kaj kmalu smo se morali odpraviti nazaj proti avtobusu, vendar ne brez zadnje slike, kjer smo prosili italijansko policijo za sliko.

Na stadion smo se odpravili okrog 17:00 ure, da bomo prišli na Curvo Sud dokaj hitro in brez večje gužve. Po prihodu na stadion smo hitro našli pravo mesto za ogled tekme in se tam zacementirali, da nas kdo nebi zrinil stran. Do začetka same tekme smo nestrpno čakali in upali na čim lepšo tekmo in čim ugodnejši rezultat za naš Milan.

Tekma se začne….Milan takoj na začetku pritisne na Lazio in takoj pokaže, da danes računa na zmago in nič manj, Curva Sud jim vrne z glasno podporo, ki se ne ustavi do konca tekme. V 14 minuti prekršek na robu kazenskega prostora in prosti strel za Calhanogluja, ki z lepim predložkom zaposli mladega Cutroneja, ki zabije gol in tako naredi pavi delirij na stadionu in na Curvi. (po ogledu posnetka doma se je videlo, da je gol dosegel z roko, vendar pa se tega na stadionu ni videlo in tudi protesta s strani Lazia ni bilo). Hladen tuš…..takoj po zadetku se Milan začne braniti in to hitro plača s prejetim zadetkom Lazia, zadel je Adam Marušić. Lazio nato nadaljuje s pritiskom in po prečki, se Milan zbudi. Jack…v 44. minuti odgovor Milana in zadetek Bonaventure z glavo, ki ponovno pošlje celoten stadion v norijo in nas tako pomiri in navda z upanjem za drugi polčas. V prvem polčasu razen nekaj minutnega pritiska Lazia, je Milan popolnoma nadzoroval igro in bil boljši tekmec.

Drugi polčas se je začel bolj zaprto, kar se je pričakovalo. Lazio je imel več od igre in tudi nekaj nevarnih akcij, strel z neposredne bližine gola je Gigio lepo obranil, na drugi strani pa je Andre Silva zgrešil žogo po lepem predložku Susa. Kljub nervozi in rednemu gledanju na uro se čas ni in ni premaknil. Ko je sodnik dodal še 5 minut podaljška smo vsi mislili, da te tekme nebo nikoli konec, vendar nato je le zapiskal konec in 3 pike so ostale doma. Milan je z lepo predstavo in borbenostjo prišel do tretje zaporedne zmage. Sedaj jih čaka nova tekma z Laziem v polfinalu Coppa Italie, kjer upamo na novo zmago, za vikend pa tekma z Udinesejem v Vidmu.

Po koncu tekme smo počakali, da so igralci prišli pod Curvo Sud, da smo jih pozdravili nato pa smo se počasi odpravili proti avtobusu, saj nas je čakala dolga pot domov. Ob odhodu se je avtobus dokaj hitro umiril in razen parih »razgrajačev« na zadnjih sedežih smo vsi mirno zaspali in čakali na izstop iz avtobusa. Okrog 02:30 smo srečno prišli do Ravbarkomande, kjer se je naša pot končala in z njo še en lep vikend v Milanu.


 

Klub navijačev AC Milan Slovenija bi se rad zahvalil vsem prisotnim in vas obenem povabil na Derby Della Madonnina, ki bo odigran 4. marca 2018. Prijavite se lahko na povezavi: www.acmilan.si/ogled. VABLJENI! FORZA MILAN!